![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
napisalem funkcje ktora odziela mi tresc i naglowek w artykule: php: <?php function a2s_get_header_content($tekst){ global $aid ; $oddziel= explode('=====',$tekst); $out = $oddziel[0]; if($oddziel[1]!=''){ $out .= '[ <a href="article.php?id='.$aid .'">czytaj więcej</a> ]'; } return $out; } ?> Czy ktos potrafilby zaminiec na regularne aby - jesli naptka ciag ==== lub wiecej np ============== odzielil mi dwie czesci... z gory dzieki, nienawidze regularnych ;P |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2003 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$oddziel = preg_split("/^==[=]+$/",$tekst);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i dane powiniem miec w oddziel[0] i oddziel[1] ? bo nie lyka mi tego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
a ok juz mam $oddziel = preg_split("/=+/",$tekst); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pieto: /=+/ --- czyli minimum jeden znak '=', to za malo:
Cytat jesli naptka ciag ==== lub wiecej np ============== no chyba ze zmieniles zdanie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:47 |