![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was technicze pytanie, bo niewiem czy dobrze znalazłem.
O ile mi wiadomo używając Kod redirect , mogę przenieść gdzieś dalej informacje zawarte w
W manualu string jest opisany mniej więcej tak: HTTP::redirect Teraz moje pytanie: Czy on będzie przenosił zawartość wszystkich naraz $HTTP_POST_VARS Czy wykonuje to tylko dla pojedyńczego, a tym samym czy ma znaczenie jego umieszenie. Jeżeli wszystkich to czy będzie też przenosił instrukcje zawarte w skrypcie, czyli defakto zawartość pliku.php O co mi chodzi w praktyce: z formularza idą dane do skryptu, skrypt sobie zapisuje dane z formularza i puszcza je dalej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
$HTTP_POST_VARS to przeżytek i właściwie można powiedzieć, że błąd. To jest tzw. long array, który niedługo zupełnie zniknie. Używaj $_POST. To tyle technicznie.
Jeśli chodzi o przekierowanie, to nie prześle ono dalej danych z formularza, chyba, że przekształcisz je na postać url (uzyjesz metody GET). w manualu PEAR jest napisane, że funkcja uzywa php'owskiej header() i do tej funkcji powinieneś się odnieść, chyba, że w jakiś magiczny sposób PEAR robi to, co mówisz - wątpię jednak. Krótko - nie - ta funkcja nie przesle dalej tych danych sama. Skryptu php też nie przeniesie, bo i jak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat This function redirects the client. This is done by issuing a Location: header and exiting Skrypt po prostu przenosi Cie pod wskazany adres. Przenosi! Zaden kod nie jest "wstawiany", zadne dane typu POST nie są przesyłane dalej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok już jest wszystko dlamnie jasne.
Mam nauczkę nie słuchać bab. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:04 |