![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Glowie sie nad tym czemu zmienna nie wskakuje mi do funkcji i jakos nic nie moge wymyslic. Na moje oko wyglada to ok ale jednak nie dziala... Fragment kodu wyglada tak:
Zamiast tego echo $wybor bedzie zapytanie do bazy i jest to tylko uproszczenia zeby zobaczyc co nie gra... Normalnie po kliknieciu w menu, gdzie akcja rownalaby sie glowna powinno mi wyswietlic zmienna $wybor rowna "napis_do_wyswietlenia" a jednak tego nie robi. Wyglada to tak jakby wogole ta zmienna nie przybierala tej wartosci. Na innej mojej stronie mam prawie identyczny przypadek i dziala bez problemu a tu nie widze bledu... moze znow jakis apostrof czy przecinek tu sie wkradl i go nie zauwazam. Jesli mozecie rzucic na to okiem to prosze o jakas podpowiedz co moze byc nie tak... Pozdrawiam, Łukasz. Ten post edytował lukash82 24.01.2008, 11:45:24 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 20.06.2005 Skąd: Bielsk Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko wygląda ok, jedynie nawias klamrowy ze 'switch' jest niedomknięty, ale to chyba wypadek przy kopiowaniu kodu.
![]() Ten post edytował Louner 24.01.2008, 11:46:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Juz sobie poradzilem. Nie wiem co dokladnie zrobilem;) ale dziala. wydaje mi sie, ze probowalem tego sposobu jakies mnostwo razy ale wreszcie zatrybiło, hehe. Tego nawiasu rzeczywiscie zapomnialem dodac ale normalnie jest na koncu switch-a wiec przekazywanie zmiennych w ten sposob dziala dobrze. Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może w tym pliku 'podstrony/glowna.php' jest jakaś inna funkcja o nazwie wybor()
![]() -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:15 |