![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem, jestem początkujący w tej dziedzinie wiec szukam pomocy u specjalistów ![]() oto stary kod:
Prosze o pomoc, co mam zmienic zeby strona znow działała, z góry dziekuje ![]() see7 </span class=\"head\"></font color=\"red\"></span align=center> Ten post edytował see7 29.11.2007, 17:12:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to wyłączył zmienne globalne? Zobacz czy na pewno są wyłączone, utwórz plik a w nim daj:
A następnie w przeglądarce wpisz skrypt.php?zmienna=wartosc&zmienna2=wartosc2, i sprawdź czy widać te zmienne. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyświetla się:
array ( 'zmienna' => 'wartosc', 'zmienna2' => 'wartosc2', ) hmm więc naprawdę nie wiem czemu mój kod php nie dziala? można go jakoś przerobić ? ![]() Jak to wyłączył zmienne globalne? Zobacz czy na pewno są wyłączone, utwórz plik a w nim daj:
A następnie w przeglądarce wpisz skrypt.php?zmienna=wartosc&zmienna2=wartosc2, i sprawdź czy widać te zmienne. Pozdrawiam. Ten post edytował see7 27.11.2007, 22:19:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę brzydki masz ten swój kod, na przyszłość lepiej używaj wcięć i klamr zamiast dwukropków. Patrz w jaki prosty sposób, można napisać to samo 8 linijkach ...
Oczywiście pamiętaj, aby w katalogu akcje umieścić defaultAction.php i jakiś inny moduł. Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
hmm... wiem, że to może brzmi zbyt prostacko ala jak mam zrobić to samo dla strony i menu, tzn. tak jak było w moim pierwszym kodzie php, że otwierała mi sie dana podstronka i do niej menu.
?site=programy&m=prog uzywajac takich linków mogłem sterować bezpośrednio zmianą podstrony site i menu m. ? Mam takie trywialne pytanie, jak mogę w prosty sposób przerobić swój stary kod php na nowy?
na ten:
Proszę o pomoc, z góry wielkie dzięki, POZDRAWIAM see7 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Proszę o pomoc, z góry wielkie dzięki, pomoc dostałeś, nikt za Ciebie roboty nie będzie odwalał (chyba ze znajdzie sie jakiś leszcz) trochę własnej inicjatywy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 20:48 |