![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem ze swoim skryptem.
Sprawa wygląda tak: w plikach php zrobiłem nagłówek i stopkę do strony i każda kolejna strona pobiera je za pomocą funkcji require_once(). W nagłówku strony wyświetlana jest data modyfikacji strony pobierana z bazy danych.
W dalszej części skryptu wyświetlam datę za pomocą:
Problem pojawia się, gdy w dołączanym skrypcie mam takie instrukcje:
Wtedy otrzymuję komunikat: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\oazant\admin_newsy.php on line 21 Problem nie występuje, gdy w nagłówku nie będzie wspomnianego wcześniej kodu do pobrania daty modyfikacji z bazy. Prosiłbym o pomoc jak to obejść lub jak inaczej pobrać i wypisać datę modyfikacji z bazy danych. I jakieś info o złego jest w moim kodzie. Z góry dzięki, pozdrawiam. ------------------------- do PHP są odpowiednie znaczniki BBCode a nie tylko [code] do wszystkiego ~Cienki1980 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Glinnik Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli masz blad gdzies w tym DATE_FORMAT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak nie ma kodu z nagłówka (tego, który pobiera datę modyfikacji), to skrypt działa poprawnie i nie wyświetla błędów. Czyli to akurat jest ok.
//edit: Problem rozwiązany. Niepotrzebnie zamykałem połączenie z bazą. Ten post edytował tomekk_nt 22.08.2007, 12:38:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:12 |