![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem z formularzem, mianowicie chcialbym aby na pierwszej stronie ktos wypelnil dane imie i nazwisko nastepnie klikna wyslij po czym przeniesie go na druga strone gdzie jego imie i nazwisko bedzie wplecione w tekst, czyli dosc proste. nie mialem z tym problemu na php4 jednak na php5 juz nie jest juz takie proste, przechodzac na ta druga strone jest tekst ale bez imienia i nazwiska.
daje kawalek skrytptu strony pierwszej:
strona druga: Zamowienie złożył Pan $imie, $nazwisko Produkt sloik Kwota 2 zł Ktos pomoze jak to zrobic? Ten post edytował pitex 27.01.2011, 15:55:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie przetwarzasz dane podane przez użytkownika?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Sam formularz nam na niewiele pomoze. A tak w ogole to nie wiem jaka jest roznica miedzy php 4 a 5 ale $_POST jest takie same wiec nie rozumiem Twojego tlumaczenia ze z php 4 sobie radziles, no chyba ze sie myle z ty POSTem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
one beda zapisywane do bazy sql jednak jak narazie sa wrzucane czyste rekordy bo w tym wyswietlaniu jest jakis problem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php4 pewnie miałeś register_globals na true, ale tu tylko zgaduję bez zawartości druga_strona.php nic pewnego powiedzieć nie możemy.
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
dokładnie tak jak piszesz, wina lezy po register_globals, po zmianie w .htacces na "on" wszystko działa poprawnie. Z tego co wiem nie powinno sie włączać tego wiec moze jakies propozycje?
wrzucam kod strona I z formularzem
strona II
Ten post edytował pitex 28.01.2011, 12:23:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście zanim cokolwiek zrobisz z tymi danymi to je odpowiednio przefiltruj. Przed wyświetleniem zastosuj htmlspecialchars a przed dodaniem do bazy mysql_escape_string. -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:18 |