![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem z ciągami. Muszę do ciągu sformatowanego w html'u wstawiać inny ciąg. Wszystko wyjaśnię na przykładzie: jest sobie ciąg (ten ciąg może składać się nawet z 500 słów i więcej): i teraz powiedzmy że co 3 słowo w tak sformatownym ciągu muszę wsadzić inny ciąg, np:
czy może mnie ktoś naprowadzić jak to zrobić? z wyrażeń regularnych jestem kiepski, więc jeśli rozwiązanie wiąże się z wyrażeniami regularnymi to proszę poprowadzić jak dziecko za rękę (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję za pomoc, pozdrawiam woolkan ----------------------------------------------- odświeżam Ten post edytował woolkan 24.12.2006, 00:38:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znaczy chcesz podmieniać stringi czy dodawać nowe? to wszystko oparte jest na operacjach na stringach, wpisz w google.pl - "operacje na stringach php" lub "stringi php"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Skąd: świat astralny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to bedzie dzialac i nie wiem czy o to chodzilo... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@fx69 nie sądzę, że będzie działać, nie wziąłeś pod uwagę znaczników HTML. Poza tym poniżej masz bardziej optymalną wersje twojej pętli.
Ten post edytował LBO 24.12.2006, 15:54:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Skąd: świat astralny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
faktycznie :roll2:
po kolacji postaram się o lepsze rozwiązanie tego problemu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
siedze nad tym problemem i nadal nic. zastanawiam się nad takim rozwiązaniem by wyszukiwać w stringu wszystkich tekstów zawartych między znacznikami < i > oraz </ >. Zliczać wyrazy poza tymi znacznikami i wstawiać dodatkowy tekst co określona ilość słów. Takie rozwiązanie miałoby szansę powodzenia ale zastanawiam się nad wydajnością bo co będzie jeśli sprawdzany string będzie składać się z 1000 znaków? A puki co na pewno stringi będą minimum 1000 znakowe. Ten post edytował woolkan 27.12.2006, 13:30:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 19:05 |