![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Gdzie mam dodać do kodu to
aby mój formularz flash wysyłał wiadomości z polskimi znakami. Kiedy wygląda to tak
kodowanie jest poprawne lecz w przeciwieństwie do pierwszego przykładu w oknie programu pocztowego nie pokazują się informacje OD KOGO TEMAT TREŚĆ jedno pod drugim tylko obok siebie.Może ktoś to ułożyć.Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2. Pewnści nie mam a nie chcę mi się sprawdzać, ale jeśli wysyłasz wiadomość jako html, to nie \n tylko zwykły <br /> (Mówię oczywiście o treści wiadomości)
1.
Czyli jakbyś korzystał z jakiejś klasy do obsługi maila, a tymczasem wysyłasz go zwykłą funkcją mail. Innymi słowy te kodowanie nie jest brane pod uwagę. Kodowanie ustalasz natomiast w Header'ze, po co więc ten zacytowany fragment? :| Ten post edytował drPayton 28.10.2007, 15:52:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyrzuciłem ten fragment o którym pisałeś i teraz wszystko jest jedno pod drugim ale brak polskich znaków-wygląda to tak
gdybyś znalazł chwilkę rzuć okiem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz sam co robisz. Najpierw wysyłasz maila, a dopiero potem określasz jego parametry (header)
![]()
Sprawdź jak to zadziała edit: A tak w ogóle to fragment $mail->CharSet sugeruje phpMailer'a, czemu więc z niego nie skorzystasz? Ten post edytował drPayton 28.10.2007, 16:15:17 |
|
|
![]()
|
|
nie daje rady,układam ten kod już różnie i nic (cieńki jestem z php)możesz go ułożyć tak jak powinien wyglądać?może wtedy chycę o co biega..
|
|
|
![]()
|
|
Skorzystaj z phpMailer:
Ten post edytował drPayton 28.10.2007, 17:04:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:15 |