![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otóż mam skrypt logowania polskiego CMS-a, który pobiera coś z bazy/.... a zpaytanko jest takie:
i chciałbym dodać podczas logowania dodatkowe pole które będzie jakby dodaatkowym zabezpieczneim podczas logowania. i chciałbym do tego defaultowego zapytania dołączyć takie:
i niestety nie udaje mi się... prubowałem w ten sposób:
lecz error, w poniższych sprawdzaniach.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki ci błąd wywala?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponieważ niżej mam kod validujący:
i jest to linia nr 25, a mniejwięcej całość:
i błąd: Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne masz błąd w zapytaniu, użyj pod zapytaniem konstrukcji z mysql_error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i wtedy zobacz jaki błąd Ci wywala.
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
The used SELECT statements have a different number of columns
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
The used SELECT statements have a different number of columns I jakie kroki podjąłeś sam, aby rozwiązać ten problem? Szukałeś na google? Zrób sobie taki kod i wyświetl jego wynik:
Spisz sobie to zapytanie i przeanalizuj, masz w nim błąd, możesz użyc konsoli mysql, łatwiej Ci pójdzie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
NIEMOŻLIWE zeby w tym kodzie:
był błąd, ponieważ logowanie do Panelu admina działa perfekcyjnie.... ;| |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież masz komunikat błędu:
Cytat The used SELECT statements have a different number of columns W pierwszym zapytaniu SELECT odczytujesz trzy pola, a w drugim masz dwa |
|
|
![]()
|
|
no i jak trzeba sobie z tym poradzić ? przecież nie dodam do drugiej tabeli zapytania nowego pola.. żeby było po 3 pola odczytywane...
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz albo usunąć jedno pole z pierwszego zapytania albo do drugiego dodać jakąś wartość, która będzie miała ten sam typ co odpowiednie pole z pierwszego zapytania SELECT. Nie wiem jakiego typu jest pole access, jeśli liczbowe, to drugie zapytanie może zaczynać się od
Jeżeli jest typu tekstowego, to:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 19:11 |