![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto skrypt:
ok skrypt loguje sie i pisze takie cos: Warning: fclose(): supplied resource is not a valid stream resource in /home/accounts_m/macza/public_html/_/ftp.php on line 28 Warning: rename(): open_basedir restriction in effect. File(/_/index.php) is not within the allowed path(s): (/home/accounts_m/macza:/tmp) in /home/accounts_m/macza/public_html/_/ftp.php on line 30 Unable to move file to destination directory! co mam zrobic zeby zgrywalo mi to? please pomóżcie! ;p -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz sciezki dokladnie i prawa dostepu (chmod).
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mozesz mi powiedziec jak chce np:
mam ten skrypt w /_/ftp.php a chce zgrac do /_/strony jak to zrobic? wiem jak chomod ustawic itd ale jak to w tym skrypcie ustawic... -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 6 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: Jarosław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ty chcesz uploadowac na ten sam server co strona www tak ? czy to jest inny server, bo nie musisz łączyć przez ftp logowac tylko normalnie przesłać
pozatym uzyles do zmiany katalogu if(!rename($tempfile, $destdir . "/” . $download)) { print(“Unable to move file to destination directory!<br>\n”); exit(); } Ten post edytował XDocTorX 7.10.2006, 20:22:57 |
|
|
![]()
|
|
na ten co jest skrypt
-------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Warning: fclose(): supplied resource is not a valid stream resource in /home/accounts_m/macza/public_html/_/ftp.php on line 28 Masz literowkę. Zamykaj $fp przez fclose" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, a nie $ftp Cytat Warning: rename(): open_basedir restriction in effect. File(/_/index.php) is not within the allowed path(s): (/home/accounts_m/macza:/tmp) in /home/accounts_m/macza/public_html/_/ftp.php on line 30 Chcesz przenieść plik z katalogu, który blokuje dyrektywa open_basedir w php.ini. Spróbuj tworzyć folder tymczasowy na swoim koncie, bo z komunikatu wnioskuję, że próbujesz odwołać się do /tmp. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ok zmienilem teraz mam:
wszystko ok tylko jak teraz wziac zeby zapisany plik ZAPISYWAŁ sie tam do folderu 'kopia' w folderze skryptu ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zwrócę Ci tylko uwagę na linijkę z:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:30 |