![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciał bym pobrać źródło strony w fornacie xml a nie jak jest wyświetlane w HTML.
ten kod niesty zwraca mi html'a opera jako źródło strony domyslnie wyswietla XML'a z tej strony która chce pobrać Co musze zmodyfikować by pobrało mi to w XML?? Z góry dziekuje za pomoc Ten post edytował Gacek89 22.01.2008, 19:47:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no coż z jabłoni gruszki nie zerwiesz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a był byś tak miły mnie mniejwecej pokierować jak to ma zrobić?
albo jak majac wygenerowny kod html oraz plik xsl odtworzyć dokument XML?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 4 Dołączył: 6.05.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej niewykonalne.
Kod HTML szczególnie stary, transitional itp. ma już mało wspólnego z XML. XML służy bardziej do "organizowania"/przechowywania danych, a HTML - szczególnie ten starszy często jeszcze używany - do sposobu wyświetlania informacji. np. HTML: CODE <center> <table> <tr><td><h1>Witamy w ... !</h1></td></tr> <tr><td><b>Dziś jest środa</b></td></tr> </table> </center> w XML powinien wyglądać tak (mniej więcej): CODE <div id="main"> <h1>Witamy w ...!</h1> <strong>Dziś jest środa</strong> </div> Tylko jeśli wiesz, że strona jest zrobiona w (X)HTML Strict, to może dałoby się przekształcić na XML (może). PS. Nie używałem funkcji cURL, piszę tylko o różnicy XML a HTML. Ten post edytował wojckr 24.01.2008, 08:24:57 |
|
|
![]()
|
|
w xmlu który zwraca opera jest podane
lecz w htmlu który generuje niema nawet nagłówka DTD myslałem ze na podstwie pliku xls da sie dotworzyć,ale trudno. teraz zastanawiam sie jakim sposbem pobrac tego xml-a bo Opera potrafi |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 5 Dołączył: 22.07.2006 Skąd: Legnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może warto zajrzeć jakie nagłówki opera wysyła? ;p czy coś takiego ;p a co to za strona magiku ? ;p
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 32 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj uźyć User Agent'a takiego jakim przedstawia się Opera - powinno się udać. Jeżeli nie zadziała, skopiuj jeszcze nagłówek Accept.
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie, kumpel mi to wytłumczył ciutke wczesniej:D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:36 |