![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący ale próbuje zrobić stronkę gdzie będzie można uplodować plik na serwer albo ściągnąć. Za pomocą formularza zrobiłem upload pliku do katalogu pliki index.html Kod <FORM ENCTYPE="multipart/form-data" action="upload.php" method=post> <FORM ENCTYPE="multipart/form-data" method=post> <INPUT TYPE="FILE" NAME="plik" SIZE="50"> <br> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="WYSLIJ"> </form> upload.php Kod <?php $uploaddir = 'pliki/'; if(move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $uploaddir.$_FILES['plik']['name'])) { echo 'Plik zostal zaladowany poprawnie <br><br>'; } else echo 'Blad podczas wysylania pliku.'; I mam problem jak zrobić aby za pomocą formularza wpisać nazwę pliku np plik.txt i z katalogu pliki został on ściągnięty na dysk np na dysk c Szukałem w necie jakichś bardzo prostych skryptów (tak jak ten z wysyłaniem pliku) ale nic nie znalazłem, wszystkie skrypty są rozbudowane a mi taki nie potrzebny. Chciałbym pobierać pliki które mają max 500kb proszę o pomoc z góry dziękuję Ten post edytował qwe 3.02.2009, 13:58:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik musi być umieszczony w katalogu z którego mają być pobierane pliki. -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
umiescilem kod w katalogu download - wyszukuje plik wyswietla
Cytat Plik o nazwie $nazwa został odnaleziony.<br><br>W ciągu kilku sekund powinno rozpocząć się pobieranie pliku. Jeśli pobieranie nie rozpoczęło się automatycznie, proszę kliknąć na ten <a href=$nazwa>link</a> ale nie pobiera pliku na serwer tylko pokazuje jakohttp://www.strona.pl/download/test.txt |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ja się poddaje. Teoretycznie miałem kod który powinien działać, ale mi za nic nie chciał zadziałać.
Tutaj daje linka jakby do rozwiazania: http://www.google.pl/search?q=%22header(...-8&oe=utf-8 Oczywiscie probowalem pobierac jakby na sztywno czyli okreslajac konkretny plik jak i ze zmiennymi, ale efekt w sumie zawsze ten sam. Sciaga mi sie plik ze zrodlem strony, nic, bledna nazwa lub rozszerzenie. Sam jestem ciekaw jak to ktos rozwiaze, moze jest osoba ktora sie juz z tym meczyla. -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
matixrr ale i tak dziękuje
![]() |
|
|
![]()
|
|
Ukłon należy się dla @NuLL za skrypt do sciagania.
Nie wiem czy nie wymagane jest aby było output_buffering=on Ten post edytował matixrr 3.02.2009, 21:55:10 -------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
matixrr wielkie dzięki
![]() tylko muszę przerobić aby pobierał pliki txt bo reszta rozszerzeń nie jest potrzebna ale jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
No szkoda że teraz powiedziałeś że to ma być jeden format pliku, ale trudno
![]() Jbc to:
-------------------- Pomogłem? Zmotywuj mnie do dalszej pracy i kliknij magiczny przycisk:
![]() |
|
|
![]()
|
|
w poście napisałem
Cytat I mam problem jak zrobić aby za pomocą formularza wpisać nazwę pliku np plik.txt i z katalogu pliki został on ściągnięty na dysk np na dysk c Szukałem w necie jakichś bardzo prostych skryptów (tak jak ten z wysyłaniem pliku) ale nic nie znalazłem, wszystkie skrypty są rozbudowane a mi taki nie potrzebny. Chciałbym pobierać pliki które mają max 500kb ale dziękuje i przepraszam za dodatkowy kłopot - może niezbyt konkretnie sprecyzowałem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:34 |