![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbuję pobrać obrazek z www na localhost i jakoś mi nie wychodzi...
wklejenie do przeglądarki adresu z $file daje obrazek a skrypt pokazuje taki błąd: Kod Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. in D:\serwer\www\zdjecia\index.php on line 7 Warning: file_get_contents(http://wmd6.ovh.org/kostki/polysh.jpg) [function.file-get-contents]: failed to open stream: No such file or directory in D:\serwer\www\zdjecia\index.php on line 7 przeglądarka odświeża się jakiś czas tak jakby skrypt czytał ten obrazek ale potem jest błąd. próbowałem wpisywać adresy w różnych formach ale i tak nic z tego. czy możecie mi powiedzieć co tu jest nie tak? czy da się to zrobić za pomocą funkcji copy? czy to będzie szybsze? Ten post edytował Arek00 7.12.2007, 00:02:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze spowodowane to jest zablokowanym portem 80 we wbudowaym firewallu systemu operacyjnego. Sprobuj odblokowac.
FALSE jako argument nie jest potrzebne - to jest domyslna wartosc (ale to tak na marginesie). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 16 Dołączył: 19.07.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przetestowałem w IE jak i FF i działa mi. Testowane na krasnal serv
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja sie pytam o firewalla, a Ty piszesz o przegladarkach... Jezeli blad jest po stronie serwera to zadna przegladarka nie wyswietli dobrze... Zobacz czy masz odblokowany port 80, bo moze wlasnie firewall go blokuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 145 Pomógł: 16 Dołączył: 19.07.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale to nie ja założyłem temat więc nie krzycz na mnie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyłączyłem firewalla i jest tak samo ale to już w sumie nie ma znaczenia bo w pracy mi działało a to tam będę tego używał. dzięki za wypowiedzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:48 |