![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2008 Skąd: Józefów pod Warszawą Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pojecia o php zupełnie... Chciałbym zrobić do strony
taki motyw: -osoba odwiedzająca stronę podaje swojego maila w formularzu -klika wyślij -strona wysyła jej na ten podany adres, wiadomość o określonym tutule i treści oraz co najważniejsze zawierającą załącznik zdeklarowany prze ze mnie. Konkretnie chodzi tu o fotkę w jpg (albo nawet dwie), ale to chyba nie odgrywa zbytniej roli jaki to plik... Chciałbym to zrobić po przez phpmailer zaczynam coś kombinować z AddAttachment i AddStringAttachment ale wychodzą mi same głupoty ![]() ale bez załącznika , albo z załącznikiem który jest pusty itd. Nie wiem jak odnieść tą opcję attachment do pliku który sobie lerzy na serwerze w tym samym katalogu co pehap wysyłający wiadomość. Wiecie o co chodzi ? pomocy panowie bom laik -------------------- ta...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Pokaż kod. Nie jesteśmy jasnowidzami, skąd możemy wiedzieć co robisz źle nie wiedząc co w ogóle robisz.
2. Zdjęcie w sygnaturce słodkie ale proszę natychmiast je usunąć. Regulamin :: Zasady dotyczące podpisów (sygnatur) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2008 Skąd: Józefów pod Warszawą Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik kupa.jpg znajduje się w tym samym folderze co wszystkie pliki php potrzebne do wysłania wiadomości. Tak jak pisałem... Dochodzi mail z załącznikiem kupa.jpg ale ten załącznik jest "pusty" nie zawiera tej fotki którą chciałem dać. Od razu pragnę też spytać jak to zrobić żeby wysyłać więcej niż jeden plik ? Ten post edytował Cienki1980 11.03.2008, 20:43:19
Powód edycji: Do PHP jest odpowiednie BBCode ~Cienki1980
-------------------- ta...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zrób tak:
a drugi plik zapewne tak samo jak pierwszy tyle że inny plik dajesz
Powód edycji: Do PHP jest odpowiednie BBCode ~Cienki1980
|
|
|
![]()
|
|
nie pomaga... dalej przychodzi pliczek, który zajmuje 4kb i jest pusty
Kod $mail->AddAttachment("kupa.jpg"); $mail->AddAttachment("kupa2.jpg"); i zadziałało wysyła nawet dwa pliki ![]() -------------------- ta...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.05.2025 - 05:15 |