![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
uzywam oczywiscie fpdf
wybieram dane z bazy a nastepnie dla kolejnych rekordów chcę tworzyc osobne pliki pdf wiec w petli while uzywam open(); ... ... ... output('kolejna nazwa pliku','F'); pierwszy plik tworzy sie poprawnie ale kolejne wygladaja jakby ich zawartosc dodawala sie do poprzedniej a przy probie otwarcia pliku mam w Adobe Acrobat Reader-ze komunikat "wystąpił bład rysowania" co moze byc przyczyna takich objawów i jak wyeliminowac ten bład? ![]() ![]() ![]() ![]() jak po output(...) odpale unset($this->buffer) to nastepne pliki generuja sie puste ale przynajmniej pozwalaja sie otwierac chociaz to marna pociecha |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli wszystko robisz na pojedynczym obiekcie to poprostu przy wyslaniu pierwszej strony wysylane sa jakies specjalne naglowki w pliku a pozniej juz sie to nie pojawia. Proponuje dla kazdej strony stworzyc osobny obiekt z fPDFem i po zakonczeniu i zapisie pliku obiekt ten usuwac.
Nie wiem czy napewno pomoze ale warto sprobowac -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
sposob moze bylby i skuteczny ale bardzo nie wygodny w uzyciu
faktycznie zauwazylem ze najpewniej pomogłoby "wyzerowanie" całego środowiska aby generowanie nowego pliku zaczac od zera moze jednak wystarczy wyczyscic tylko ktores zmienne bez ponownego powoływania fpdf-a? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeden obiekt klasy FPDF odpowiada jednemu dokumentowi PDF, do którego przy pomocy odpowiednich metod możesz dodawać strony, tekst, obrazki a na końcu zapisać na dysku jako japiśplik.pdf
Ja tu nie widzę żadnego sensownego powodu dla tworzenia kilku dokumentów PDF przy pomocy jednego obiektu FPDF -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
ok sprobuje
dzieki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:40 |