![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem już na forum tego typu tematów ale mimo wszystko nie mogę sobie poradzić.
Znalazłem rozwiązania przy zastosowaniu header() ale nie wiem, może coś źle robię bo nie działa. Sprawa jest taka że, po wykonaniu jakiegoś skryptu php chcę aby strona została odświeżona. Chodzi mi mniej więcej o coś takiego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W miejscu w którym chcesz aby została strona odświeżona, czyli w środku tej instrukcji którą podałeś:
Możesz też zrobić przekierowanie po kilku sekundach, ale już jak to zrobić zapraszam do manual'a ![]() Pozdrawiam ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem już w ten sposób ale zwraca mi taki błąd:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\xampp\htdocs\stronaaa\index.php:5) in C:\Program Files\xampp\htdocs\stronaaa\goscie.php on line 94 W pliku index.php mam umieszczone logo oraz menu. Strony, które otwieram ładują się jakby w środku tego wszystkiego, tzn nie ładuja się na nowo logo czy menu tylko sama treść. Ten post edytował archie85 18.07.2006, 20:15:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
google.pl ->Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Program Files\xampp\htdocs\stronaaa\index.php:5) in C:\Program Files\xampp\htdocs\stronaaa\goscie.php on line 94
a odpowiedz sie pojawi -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
skowron-line taką odpowiedź to znalazłem tam gdzie strife napisał, czyli przedszkole: Najczęstsze Błedy, jednak to mi nie pomogło...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież masz jak byk napisane, że w 5 linii skryptu wysłałeś już dane do przeglądarki. Nagłówki idą przed ciałem odpowiedzi, a u Ciebie tak nie jest.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czyli nie mogę zrobić tego w sposób jak strife zaproponował.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz... umieszczając na samym początku wywoływanego skryptu (index.php) wywołanie funkcji ob_start" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Na końcu natomiast ob_flush" title="Zobacz w manualu php" target="_manual albo ob_end_flush" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Chociaż ten nagłówek wysyła się bez jakiejkolwiek treści w odpowiedzi... To też było wałkowane wielokrotnie i opisane w artykule o najczęściej popełnianych błędach... Wystarczy poszukać tylko...
Ten post edytował Ludvik 19.07.2006, 11:12:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czytałem to co strife mi podał i szukałem na na forum. Po prostu wpisywałem to w złe miejsce, dlatego nie działało. Teraz już jest ok. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:58 |