![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kod
ten kod powinien zwracac liczbe rekordow co do ktorych jestem przekonany ze jest 17. To zapytanie SQL zwraca w monitorze MySQL-a ze jest ich 17. A wypisuje mi sie nic (czyli null, niezainicjowana zmienna) nie mam pojecia dlaczego? prosze o pomoc Ten post edytował hhg 24.07.2007, 18:02:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze $result->fetch_assoc(); ?
-------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nie
Cytat Fatal error: Call to a member function fetch_assoc() on a non-object in ...\test2.php on line 18
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy to tyle co parser wyplul, prawdopodobnie w tej lini:
@$db = new mysqli(DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD,DB_NAME); wcale nie uzyskujesz obiektu w $db nawet o tym nie wiedzac bo tlumisz '@'. Prubuj zrobic var_dumpa na $db to zobaczysz co tam siedzi, jestem prawie pewien ze nie obiekt ktorego oczekujesz ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat object(mysqli)#1 (0) { } to zwraca var_dump() czyli nie łączy? niemozliwe ze nie łączy bo wpisuje poprawne dane a moze jakiegos modułu mi brakuje? |
|
|
![]()
|
|
Eee chodzilo mi o $db->query nie popatrzalem dokladnie. Radze skorzystac w manuala powinno to tez wyjasnic problemy w blizniaczym watku ktory z powodzeniem moglby byc jednym i tym samym
![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]()
|
|
sprawdzalem w manualu, ale ten kod:
Kod <?php DEFINE ('DB_HOST', 'localhost'); DEFINE ('DB_USER', 'root'); DEFINE ('DB_PASSWORD', ''); DEFINE ('DB_NAME', 'aircraft'); $db = new mysqli(DB_HOST,DB_USER,DB_PASSWORD,DB_NAME); $result = $db->query( "SELECT COUNT(id) NR " . "FROM customers " . "WHERE username = 'l'", MYSQLI_USE_RESULT); echo $db->error; $tab = $result->fetch_assoc; echo $tab['NR']; echo var_dump($db->query( "SELECT COUNT(id) NR " . "FROM customers " . "WHERE username = 'l'", MYSQLI_USE_RESULT)); ?> zwraca tez bool(false) Ten post edytował hhg 24.07.2007, 18:51:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:33 |