Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> php nuke
xMark

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
od razu mowie ze jestem kompletnym noobem jesli chodzi o php i inne te skrypty.a oto w czym mam problem. chcialem zrobic sobie strone w php nuke. ale nie bardzo umiem to zainstalowac. server mam na tripod.lycos.co.uk i wrzucilem tam ta strone ale nie dziala. zainstalowalem wiec krasnal serv 2.6 i mam swoj server. i teraz pytanie:
1. Czy musze jakos konfigurowac apache php mysql zeby dziala mi nuke?

2. czy jest mozliwosc zainstalwoania nuke'a na lycosie, jesli tak to jak to zrobic??
Go to the top of the page
+Quote Post
xMark

-----

noo udalo mi sie odpalic nuke'a na wlasnym serverze tylko na stronie jaka sie wyswielta wyskakuja same bledy typu:
Cytat
Notice: Undefined variable: HTTP_USER_AGENT in d:program fileseasyphp1-7wwwnukehtmlmainfile.php on line 16
Cytat
Notice: Use of undefined constant anonymous - assumed 'anonymous' in d:program fileseasyphp1-7wwwnukehtmlmainfile.php on line 99

Cytat
Notice: Use of undefined constant content - assumed 'content' in d:program fileseasyphp1-7wwwnukehtmlmainfile.php on line 437

niby grafika sie pokazuje ale wszystko jakos sie rozlazi. jak to naprawic?? i nadal mam nadzieje ze ktos mi pomoze z umieszczeniem nuka na lycos.
+Quote Post
Indianin

-----

Cytat
Zmień "ERROR_REPORTING" w pliku php.ini
+Quote Post
xMark

-----

na co mam zmienic?? i gdzie ten plik szukac?? soryy za tak zalosne pytania ale naprawde jestem noobem.
+Quote Post
scanner

Grupa: Zarząd

Serwery -> Skrypty
+Quote Post
xMark

-----

scanner dzieki za odpowiedz ale niestety nadal nie moge tego znalezc. dodam ze mam zainstalowamy easyphp i z neigo korzystam i mam windows XP. poszukalem troche w FAQ w necie i znalazlem cos takiego

44 - [1.7] I get many "Notice: Undefined variable" errors in my scripts.

Since php 4.2.0 from April 2002, you are now supposed to:
Initialize your variables before you use them.
Get the content of the variables you sent via GET or POST with (respectively) $var=$_GET['var']; or $var=$_POST['var'];.
Use $_SESSION. to generate sessions.

i co to oznacza tak wogole?? bo ja sie w tym nie moge zorientowac (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
+Quote Post
Ziomal

-----

Moja propozycja jest taka abys przeczytal jakis faq o instalacji php nuka najlepiej o instalacji na lycosie. Ja to kiedys instalowalem i chyba bez problemow mi poszlo, ale nie pamietam jak sie to robi wiec ci zbytnio nie pomoge. Jednak przypomnialo mi sie z czego kozystalem jak instlowalem php nuke oto adresik: http://www.cms.riklaunim.noi.pl/index.php?...ewpage&pageid=2 Strona jest poswiecona takze innym systemom portalowym. Ja osobiscie polecam ci Jportala jest to polski cms i latwy w instalacji.
+Quote Post
xMark

-----

dzieki Ziomal bardzo mi pomogles. zaistanolowalem jp i nadal sa takie bledy jak u nuka.
Cytat
Notice: Use of undefined constant page - assumed 'page' in d:program fileseasyphp1-7wwwjpinstallindex.php on line 3

Notice: Use of undefined constant page - assumed 'page' in d:program fileseasyphp1-7wwwjpinstallindex.php on line 6

Notice: Undefined variable: theme in d:program fileseasyphp1-7wwwjpinstallcw.php on line 36

cos tego typu. instalowalem to na wlasnym servie. zaraz sprobuje na lycosie. aha i mam pytanie - co jest lepsze-jp czy nuke??
+Quote Post
xMark

-----

udalo mi sie zainstalwoac nuka na lycosie!!! sukces (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) jednak nadal mam nadzieje ze ktos mi powie jak te bledy usnuac co mialem gdyb strona byla na moim serverze bo niedlugo(moze) jak zmienie na astera to postawie swoj server
+Quote Post
Ziomal

-----

Ja tam instalowalem Jp i nuke na lycosie i zadnych bledow nie mialem. Lepszy jest jak dla mnie JP mozesz Java Scrip uzywac, w nuku tez po malej modyfikacji jakiegos pliku. W jp sa prawie te same funkcje co w nuku Wiec ja jestem za Jportalem. Jesli chodzi o te bledy to wez jeszcze raz sql zapakuj moze pomoze!!
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:02