![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
WItam:) górny skrypt nie wysyła emaila na pcozte z kodem aktywacji konta:/ ale wcześniej działał... wie ktoś może co jest nie tak?? z góy dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 8 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://wklej.org/id/534287/
Poprawiłem cudzysłowy, powinno pomóc. Napisz jaki błąd Ci wyskakuje. Zwróć uwagę na to: (chodzi o action)
Upewnij się, że to dobra ścieżka. Ten post edytował juri500 23.05.2011, 21:07:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wiesz fajnie by było jak by jakiś błąd wyskakiwał(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale tak nie jest wszystko działa okey formularz jest też okey tylko nie wysyła emaila z kodem aktywacji:/ i nie wiem czemu bo wszytsko jest okey wcześniej tez działał a teraz nie chce działąć:/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
włącz wyświetlanie błędów(w pliku php.ini "display_error=1") i dodaj na początku tego skryptu
dodaj na końcach zapytań "or die(mysql_error());" np. tak :
Ten post edytował CuteOne 24.05.2011, 00:01:27 |
|
|
![]()
|
|
Myślę że to nie jest potrzebne też(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wierz że raportowania już próbowałem:) porostu nie chce emaila wysłać i się zastanawiam nad tym już parę godzin co jest? nie mogę tego ogarnąć heh
próbowałem nawet zmienne dac w cudzysłowowa i tez nei działa:| i to jest bardzo dziwne:) w osobnym pliku nawet dałem skrypt i też nie działa:/ ---------------------------- Ciąg dalszy (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) ---------------------------------------------- Oks już naprawiłem:) nie wiem jak to zrobiłem ale działa:) I tak dziękuje osobą które chciały mi pomóc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował plej 24.05.2011, 00:16:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$login = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST["login"]))), ENT_QUOTES); $haslo = $_POST["haslo"]; $haslo2 = $_POST["haslo2"]; $email = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST["email"]))), ENT_QUOTES); $email2 = htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(trim($_POST["email2"]))), ENT_QUOTES); Nie rozumiem,dlaczego wszędzie htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags ,a $haslo tak sobie samo siedzi,przecież to taki sam input jak w $login czy w $email. |
|
|
![]()
|
|
heh no to już mam zmienione:)
Może przy okazji znacie jakieś funkcje lepsze do zabezpieczania skryptów? przyda mi się(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jeśli to oczywiście nie problem wam napisac:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a po ką cholerke te "htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(" (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) wystarczy PDO lub mysql_real_escape_string() gdy zapisujesz dane do bazy a "htmlspecialchars(stripslashes(strip_tags(" używasz podczas wyświetlania danych na stronie.
ps. nie używaj eregi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 27.08.2025 - 07:39 |