![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam oto moj problem:
Mam stworzona wyszukiwarke MySQL i do niej dolaczony skrypt na porcjowanie rekordow. Niestety nie wiem jak zrobic zeby fraza wpisywana do formularza byla zapamietywana przez cale dzialania skryptu tak ze klikam kolejny numerek [1] [2] [3] a w polu wyszukiwarki wypisjuje i zapamietuje poprzednio wpisana tekst. Bez tego nie chce mi wyswietlac kolejnych stron tylko pierwsza. A jezeli wpisze na sztywno wartosc pola to wtedy wszystko jest ok. Bylbym wdzieczny za szybka pomoc.
Powód edycji: poprawiam temat (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zapisać wyszukiwaną frazę w sesji lub przekazywać ja za pomocą GET w linku
Łukasz -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 3 Dołączył: 1.06.2007 Skąd: self::display() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj w internecie o Page Navigator
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalem uzywac sesji ale mi cos nie wychodzilo a metoda GET w jakis sposob mozna to zrobic??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli np. pole na wyszukiwanie nazywa się "q" to możesz dać coś takiego
i w linkach do stron dodać Kod ?q=$q Rozumiesz ? Cytat Poszukaj w internecie o Page Navigator Przecież napisał że ma skrypt do porcjowania wyników, tylko nie wie jak przekazać szukaną frazę do kolejnych podstron. |
|
|
![]()
|
|
to jest moj skrypt moze teraz bedzie wam latwiej
CODE <form action="" method="post"> <input name="szukaj" type="text" value="" tabindex="1" maxlength="50" /> <input name="wyslij" type="image" tabindex="2" src="obrazki/button1.jpg" /> </form> <?php $s = $_POST["szukaj"]; $strona = $_GET["strona"]; $ile = 4; if ($s) { //laczenie z baza MySQL $start = $strona * $ile; @$sql_connect = mysql_connect('localhost', 'root', 'krasnal') or die ('Nie można połączyć się z bazą MySQL'); mysql_select_db("produkty",$sql_connect); $zapytanie = mysql_query("SELECT `zdjecia`,`tytul`,`charakterystyka` FROM `satel_modele` WHERE `model` || `tytul` LIKE '%$s%' ORDER BY `id` ASC LIMIT $start,$ile"); //wyswietlanie zawartosci tabel $wynik = mysql_query($zapytanie); while ($kol = mysql_fetch_array($zapytanie)) { include("produkty.txt"); } $zapytanie = mysql_query("SELECT `id` FROM `satel_modele` WHERE `model` || `tytul` LIKE '%$s%'"); $rozmiar = mysql_num_rows($zapytanie); echo $rozmiar; for ($i = 0; $i < ceil($rozmiar/$ile); $i++) { if($strona == $i) { echo '['.($i+1).']'; } else { echo '<a href="index.php?strona='.($i+1).'">['.($i).']</a> '; } } } ?> Ten post edytował szymsze87 9.08.2007, 15:00:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Wstaw proszę bbcode.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:02 |