![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
nie znalazlem tego na forum wiec jesli juz bylo to przepraszam zrobilem strone oparta na php i mysql strona korzysta z bazy mysql do prezchowywania linkow(rekordow) w roznych kategoriach(tabelach) sziedze juz jakis czas i mysle nad tym jak zrobic zeby w menu wypiwywalo mi wszystkie kategorie(tabele) a po kliknieciu na nie pokaze sie spis linkow(rekordow) oczywiscie spis linkow zrobilem niestety nie dalem rady wykombinowac jak wypisac wszystkie tabele ktore sa w bazie z gory thx za pomoc i sorki za ort Ten post edytował Byciek 25.02.2008, 18:17:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona korzysta z bazy mysql do prezchowywania linkow(rekordow) w roznych kategoriach(tabelach) sziedze juz jakis czas i mysle nad tym jak zrobic zeby w menu wypiwywalo mi wszystkie kategorie(tabele) a po kliknieciu na nie pokaze sie spis linkow(rekordow) To moze pokaz swoja strukture linków z bazy. Piszesz ze przechowujesz linki w roznych kategoriach czyli masz na myśli że utworzyles dla kazdej kategorii nową tabele? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem baze danych
napisalem skrypt ktory dodaje do bazy nowe tabele ktore maja byc kategoriami nastepnie zrobilem dodawanie linkow do kategorii czyli w postaci rekordow do tabel wybacz ale nie wiem jak inaczej to opisac |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, pierwszy raz zetknąłem się żeby ktoś tworzył nowa tabelę dla kategorii.
Tworzysz tabele categories w której będziesz przechowywał kategorie.
W tej tabeli zapisujesz kategorie, dla każdej kategorii będziesz miał przypisywany id. Tabela linki:
I teraz zasada taka. Wyświetlasz kategorie linków:
Jak widzisz w categories.php linkiem przekazujesz zmienna id do links.php. W links.php pobiera ci ta zmienna i wyswietla linki dla kategorii o id jakimś tam. Dodając linki musisz pobrać z tabeli categories katgorie i ich id i zapisac id do kolumnu id_cat w links. Ten post edytował potreb 25.02.2008, 18:44:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
czemu wyskakuje mi komunikat o bledzie
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in to samo mialem z moim skryptem wiec moze moj nie byl taki zly ;] |
|
|
![]()
|
|
A w którym skrypcie ci wyskakuje. Podałem ci tylko przykład. Do tego jeszcze łączenie z bazą musisz dodać, Jeżeli masz jako takie pojęcie to powinieneś sobie poradzić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ok juz dziala
thx potreb |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:36 |