![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam!
mam nastepujacy plik o nazwie index.html kolejny plik nosi nazwe register.php
pod IE wszystko smiga a pod Mozilla wywala blad: Notice: Undefined index: nick in C:\www\register.php on line 3 Notice: Undefined index: password in C:\www\register.php on line 4 Notice: Undefined index: nick in C:\www\register.php on line 6 Missed or invalid data! back |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 2 Dołączył: 29.01.2004 Skąd: Rz-ów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pod ie pewnie tez wywala to samo tylko niewidzisz tego zobacz w kodzie strony
to nie sa bledy tylko informacje o odwolaniu do zmiennych ktore nie istnieja. Albo zrob sprawdzenie czy zmienna istnieje i wtedy ja przypisuj albo http://pl.php.net/manual/pl/function.error-reporting.php
Ps Warto sie przejmowac informacjami Notice: Undefined index ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przy podawaniu poprawnych danych pod ID skrypt dziala.. pod Mozila nie dzilala.. wiec to chyba cos innego..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z ciekawosci sproboj w pliku register.php
zamiast $_POST['nick'] zrobić bez apostrofów $_POST[nick] ... i zobacz reakcje mozilli .. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 271 Pomógł: 4 Dołączył: 5.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastanawia mnie po co stosujesz:
przecież mozesz wszędzie wskazywać zmnienna $_POST[] a spróbuj:
i co Ci zwróci nick? a co do error_reporting to ustaw
|
|
|
![]()
|
|
problem juz rozwiazany.. okazalo sie ze to byla wina serwera www. po zmianie na inny wszystko smiga bez najmniejszych problemow! (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/cool.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:54 |