![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Marty-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam problem, nie moglem dodawac do bazy PL znakow tzn. czesci,
zmienilem metode porownywania napisow na latin2_general_ci i moge juz dodawac polskie znaki ale po importowaniu bazy na php i wyswietlenie rekordow pojawia sie problem, zmiast np. ł wyswietla ? ... tylko z Ó ó jest ok... reszty nie wyświetla... w indexie mam <META HTTP-EQUIV="content-type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2"> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 9 Dołączył: 26.01.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trollowanie...
Use The GOOGLE Luke! -------------------- |
|
|
-POMOZZZ!- |
![]()
|
Goście ![]() |
No na google znalazlem zeby zmienic tylko metode porownywania napisow...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten temat był milion razy na forum :/
-------------------- |
|
|
-dlaaaczegi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przeszukalem forum, i albo nie bylo odpowiedzi albo bylo zeby zmienic w my.ini
na default-character-set=latin2 default-collation=latin2_general_ci init_connect='SET NAMES latin2' i nadal nie działa... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym używał UTF-8 ..
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
-dlaaaczegid- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dałem na utf8_polish_ci
usunelem baze, jeszcze raz dodalem z takim kodowaniem, dalem tez takie kodowanie w rekordach i dalej nic... :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To poczytaj to:
http://forumphp.nq.pl/index.php?s=&sho...st&p=434782 Jak masz stronę w iso to baza latin2, jak strona w utf-8 to kodowanie bazy utf-8. I jestem ciekaw w czym zapisujesz pliki. Jakiego edytora używasz -------------------- |
|
|
-554D36- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale jak zmieniam na utf8 kodowanie na stronie to mi się polskie znaki na stronie znikają... no ale i tak nie dziala jak zrobie tym sposobem co napisales na w/w stronie....
|
|
|
--Leszek-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam ten sam problem, może ktoś pomóc?
szukałem i tamte poradniki ograniczają sie tylko do zmiany w bazie kodowania |
|
|
![]() ![]() |