![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bład:
Cytat Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'cyp'@'localhost' (using password: YES) in D:\xampp\htdocs\createmovie.php on line 7 Sprawdź połączenie z serwerem. linia 7:
Ten post edytował Cypis_01 21.08.2007, 15:52:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Spróbuj się zalogować przez phpMyAdmin - moze zły host podajesz - nie wszedzie jest localhost (zakładam, że hasło i user są ok).
phpMyAdmin wyświetli Ci na górze Twój host. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widocznie źle wpisywałem użytkownika. Teraz w innym pliku pojawia mi się taki błąd:
Cytat You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '. movie_year. movie_leadactor. movie_director) VALUES (1. 'Bruce Wszechmogący'. ' at line 1 Mniemam że chodzi o te linie:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj jaka jest składnia INSERT.
Rzekłbym, że błąd jest malutki, raptem wielkości przecinka lub kropki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat $insert = "INSERT INTO movie (movie_id, movie_name, movie_type, " . "movie_year, movie_leadactor, movie_director) " . "VALUES (1, 'Bruce Wszechmogący', 5, 2003, 1, 2), " . "(2, 'Życie biurowe', 5, 1999, 5, 6), " . "(3, 'Świt Żywych Kiepów', 2, 1991, 4, 3)"; $results = mysql_query($insert) or die(mysql_error()); pozmieniałem " . " na " , " i teraz wyskakuje mi: Cytat Duplicate entry '1' for key 1
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz mić dwa rekordy z movie_id równym 1 a na to pole najpradopodobniej jest założony klucz główny tabeli. A klucze muszą być unikalne.
|
|
|
![]()
|
|
Mam jeszcze jeden problem i to chyba wszystko przez niego. Pierwszy plik wyświetla błąd:
Cytat Table 'movie' already exists oto cały kod źródłowy:Ok, poradziłem już sobie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:06 |