![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam oto problem tego typu, chce umiescic nowy wiersz w kolumnie w tabeli mysql, uzywam takiego mnmiej wiecej kodu
wszystko bylo by super, niestety nie zapisuje zmniennej $idDb, którą to zmienną uzyskuje za pomocą
zmienna ta, jezeli uzyje funkcji echo do jej wyswietlenie - istnieje i wszystko dobrze sie wyswietla, natomiast jezeli podaje ją w poleceniu INSERT INTO . . . . tojuz nie odczytuje, a w bazie danych umieszcza 0 zamiast jakiesc innej liczby na ktora wskazuje $idDb probowalem juz wielu rozwiazan, zna ktos moze rozwiazanie tego problemu?? dziekuje za pomoc, pozdrawiam -------------------- ..:: wiNNing is NOT everything. . . aTTitude IS ::..
MAGma.photoGallery |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wyswietl sobie to zapytanie (tuz przed wykonaniem) i sprawdz czy w zapytaniu masz te wartosc. Byc moze ty echowales $idDb w innym miejscu, a przy zapytaniu jest juz nie dostępna. Pozatym jesli ta kolumna jest liczbą, to powinna byc bez ciapkow:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, wiec wyswietlam zapytanie przed wywolaniem funkcji (ale przed funkcja if, w ktorej znajduje sie zapytanie) i pokazuje mi wszystko dobrze, tzn. INSERT INTO komentarze VALUES (NULL,5,'', '') koncowe wartosci sa puste, poniewaz formularz jest jeszcze nie wypalniony. Natomiast jak juz wypelnie formularz zdarzenie if powinno byc juz prawdziwe i nastepuje wywolanie funkcji, problem w tym, ze teraz ta zmienna nie ma zadnej wartosci, tzn. komunikat jest nastepujacy: INSERT INTO komentarze VALUES (NULL,,'tresc', 'autor')
jak sobie z tym poradzic? oto kod jaki mam
nie wiem jak dojsc do prawidlowego rozwiazania, zabraklo mi juz pomyslow, dziekuje za wszelka pomoc pozdrawiam. -------------------- ..:: wiNNing is NOT everything. . . aTTitude IS ::..
MAGma.photoGallery |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Moim skromnym zdaniem...
Wywołujesz form'a za pomocą
A potem odwołujesz się do jakiejś zmiennej $_GET['idDB']... Jeśli koniecznie chcesz się do niej odwołać, to chyba przydałoby się ją wcześnie zainicjować, np.
|
|
|
![]()
|
|
dziala
![]() dzieki sliczne... dozuslyszenia ( na pewno sie wkrotce odezwe z czyms :] hehe ) pozdrowionka :] papapa -------------------- ..:: wiNNing is NOT everything. . . aTTitude IS ::..
MAGma.photoGallery |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:56 |