![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
z góry zaznaczam, że staram się napisać takie coś po raz pierwszy więc poproszę o dokładnie wyjaśnienia. Mam coś takiego:
Jak napisać łączenie z bazą w osobnym pliku, żeby nie musieć tu dawać za każdym razem
Dlaczego nie pokazuje mi obrazka mimo iż ścieżka w bazie danych jest ustawiona poprawianie? Jak zrobić, aby tytuł w function realizacje był zarazem linkiem (coś na zasadzie index.php?id=) a jak by można było przejść z function realizacje_kat do function realizacje? Chyba tyle na obecnym etapie prac. Z góry dzięki za odpowiedzi. Ten post edytował Rico_ds 27.09.2007, 14:06:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Połączenie z bazą:
baza.php
,a potem:
Nie pokazywać obrazka może z kilku przyczyn: - zła nazwa pliku - błędna ścieżka lub jej brak - nie chce mi się wymieniać... ![]() Wyświetl sobie nazwę pliku i sprawdź jak ona wygląda, czy na pewno jest OK, czy plik istnieje, pokombinuj. Ostatnich pytań nie rozumiem. Co masz na myśli przez "tytuł funkcji"? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
fukcja realizacje wyświetla jakieś realizacje. Więc chcę aby tytuł realizacji tu jako $wiersz['tytul'] był linkiem do jej dokładnego opisu(powstanie jeszcze funkcja do wyświetlania tego). A drugie funkcja realizacje_kat wyświetla kategorie i chce tam jakoś zrobić link, nie wiem jak, żeby po kliknięciu na nazwę kategorii odpalała się funkcja realizacje, która wyświetli krótkie opisy prac. Chyba lepiej to zrobić tak, niż produkować kolejne pliki? Czy może tak nie powinno się robić?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:31 |