![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie, czy jeśli pobiorę jakies dane z mysql (np. 3 rekordy na raz) i zrobię z nich mysql_fetch_assoc(), ale nie dam while, to dane o ID 2 i 3 przepadają i nie ma szansy ich jakoś jednak zachować? Może tablica wielowymiarowa? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Dostaniesz ostatni rekord, napisz co chcesz uzyskać. Możesz użyć innych pętli, ale to jest niewskazane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kalendarz i próbuję rozszerzyć jego możliwość o wyświetlanie eventów.
Pobieram dane:
i tworzę komórki z dniami miesiąca (pętla for). Tu daje warunek, że jeśli dzień miesiąca, który ma być właśnie wygenerowany ma w bazie danych zapisany event, to że w komóce był link a nie sama liczba:
I to działa jak jest tylko jeden event. Ale jak mam w bazie danych więcej (np. 3 rekordy) to i tak wyświetlany jest tylko jeden, ten o ID 1 (czyli ten, który dodałem pierwszy, nie ostatni, jak mówisz). Więc teraz myślę jak to zrobić, żeby były wszystkie. Nie mogę dać całego for w pętlę while ( $event = mysql_fetch_assoc($event) ){} bo wtedy dostanę kalendarz 3 razy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował pentel 31.12.2007, 17:01:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chyba ci sie zmienne pomylily (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) a ogolnie dla jednego rekordu while nie jest potrzebne a dla wiecej niz 1 jest potrzebne Ten post edytował marcio 31.12.2007, 17:24:02 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Nie przepadają - musisz najpierw skopiować je do tablicy.
Pozdrawiam. p.s przenoszę na Przedszkole |
|
|
![]()
|
|
Otóż to. Dziekuję bardzo.
PS. Marcio, po prostu nadpisałem zmienną. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nadpisujac zmienne nadpisujesz dane a mialem na mysli to co powiedzial cysiaczek tylko ze zle sformulowalem odpowiedz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:10 |