![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otzrymałem właśnie ten program wersje 2.3.2.5 program bardzo fajny jednak mam problem z ustanowieniem połączenia z bazą mysql. robiłem wszytsko tak jak w pomocy jest jednak wciąż wyskakuje błąd :
Kod połączenie testowe nie powiodło się ze względu na brak inicjalizacji dostawcy [microsoft][menedżer sterowników ODBC] nie można odnaleźć źródła danych, a nie ma podanego sterownika domyślnego Może ktoś miał już doczynienia z tym programem? Dodam tlyko że chce połączyć sie z zew serwerem. Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale jaki to ma związek z php (prócz tego ze można w nim kod php smazyc)? Przenosze na HYdepark, gdyż jest to aplikacja.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj na stronach MySQL jak to to się łaczy przez ODBC, chyba jakieś sterowniki są do ściągnięcia. Poza tym sprawdź jak to wygląda w Panel Sterowania -> Źródla danaych ODBC.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
patrzyłem szukałem i nie działa. Widze że jednak nie otzymam pomocy. Szkoda
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(af2p @ 2005-11-14 19:49:28) patrzyłem szukałem i nie działa. Widze że jednak nie otzymam pomocy. Szkoda Strasznie wkurw***ą mnie takie texty. Brzmią one jak bys mial pretensje ze nie otrzymaleś pomocy. Wszyscy na tym forum poświęcają się za friko. Ja w przeciągu 2 minut z uzyciem googli i MÓZGU!!! znalazłem to: http://support.yessoftware.com/kb_article.asp?article_id=26 Nie wiem czy tam byłeś i czy to o czym tam piszą zrobiłes. Zakładam że nie bo inaczej dałbyś znać. Jeżeli nie dziala to co jest w linku to masz zwalony system i basta. Pretensje wiesz gdzie możesz sobie wsadzić. Ewentualne [odziękowania też tam sobie wsadź! Aha: jeżeli nie znasz angielskiego: to przepraszam za aż tak ostrą odpowiedź ale wypadało by podać tą informacje. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie rozumiem czemu sie tak unosisz. Przeca nie mam do nikogo pretensji tylko strasznie rozpaczam bo wsiorbał mnie ten program ale nie moge sobie poradzić z tym połączeniem. Byłem na tej stronie, fakt może z angielskiego nie pisałem kiedyś matury ale piate przez dziesiąte rozumiem. W pomocy nawet były rysunki dla takich achtungów no ale nie idzie niestety. Nie dziękuję i nie wsadzam sobie nic nigdzie, za to pozdrawiam.
Ten post edytował af2p 14.11.2005, 23:55:28 |
|
|
![]()
|
|
Sorry miałem zły dzień
![]() Primo: Zakładam że masz jakiegoś windowsa z serii NT (2k,xp,2k3) Powiedz mi czy zainstalowałeś to: http://dev.mysql.com/downloads/connector/odbc/3.51.html ? Po instalcji wchodzisz w Panel Sterowania (Narzędzia Administracyjne) -> Źródla danaych ODBC. (Tylko nie pisz że nie ma bo na 100% jest, musi być) Potem: DNS Użytkownika -> Dodaj -> MySQL ODBC 3.51 Driver -> ZAkończ Tutaj wpisujesz wszystkie potrzebne dane i klikasz Test. Jak się polączysz z MySQL'em to jesteśmy w domu ![]() W "codecharge studio" podajesz tylko nazwę swojego połaczenia ODBC z MySQL'em ![]() Napisz dokładnie z czym(ktorą częsćią) masz problem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zrobilem właśnie tak jak piszesz mam zainstalowany sterownik, podałem adres i reszte do bazy, w codecharge studio daje tak jak mówisz i wyskakuje ten sam błąd. Chyba nie jest to wina programu bo już inną wersje zainstalowałem i nie idzie. Ehh życie
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:27 |