![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam tabele: prezenty p_id, p_nazwa 11, maskotka 21, samochod oraz goscie g_id, g_prezent, g_osoba 9, 11, jasio No i problem polega w tym, że na stronie pojawia mi sie, że jasio dostał samochód a nie maskotkę. Sprawdzałem w tabelach, nie powtarzają się dwa razy te same rekordy, a zawsze jak usunę i dodam do tabeli: 9,11,jasio to na stronie widzę, że jasio dostał samochód, a przecież do jasia przypisana jest maskotka. Dziwna sprawa, jeszcze się z takim czymś nie spotkałem. Co może być nie tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Moze powodem jest wybuch dziury nr5 na sloncu?
A na powaznie: pokaz zapytanie ktorym dane pobierasz. Takie starego bywalca trzeba jeszcze oto upominac? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przepraszam, zapomniałem o zapytaniu:
Krzycz, bij, wrzucaj ... jak coś tu jest źle. EDIT: Dobre jest, bo jeśli przypisze jasiowi 21 (czyli samochód) to wyświetla sie maskotka. Ten post edytował Sadu2 31.03.2008, 12:11:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Krzycz, bij, wrzucaj ... Nie zachecaj.... ![]() 1) to ci wogole dziala: ...WHERE g_osoba = jasio ? Zapomniales przeciez o ciapkach: WHERE g_osoba = 'jasio' . Tekst nalezy brac w ciapki inaczej powinien poleciec blad zapytania. 2) wyswietlaj sobie na kazdym kroku co ci dana rzecz zwraca (zapytanie, wynik zapytania) 3) Te dane mozna pobrac jednym zapytaniem. uzyj left join -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak działa bez ciapek. Właśnie jeszcze nie doszedłem, jak to można zrobić za pomocą left join, ale już zasiadam do manuala.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:40 |