![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chce napisac modul wyszukiwania danych w bazie mysql. Baza posiada pola: nazwa, adres, miasto i liczba pracownikow. Pierwsze 3 pola bede wyszukiwane po prostu metoda porownania z zapytaniem zadanym przez usera, jesli natomiast wybierze on wyszukiwanie po liczbie pracownikow to wtedy powinny pojawic sie opcje "wiecej niz" oraz "mniej niz" + mozliwosc wpisania liczby ograniczajacej przedzial. Wynik powinien sie wyswietlac na ekranie i powinna byc mozliwosc zapisu wyniku do pliku. Ma ktos pomysl jak to dorzucic do tego kodu:
P.S. z tym skryptem jest cos nie tak - niestety nie wiem co. Pisalem juz o tym problemie ale moze teraz komus uda sie znalezc rozwiazanie? - jesli zostawie puste pole zapytania to skrypt i tak nie wyswietla "<p>Nie wpisales nic w pole zapytania" a do tego nie wyswietla wynikow. Z gory dziekuje za pomoc Ten post edytował mac1us 6.08.2007, 16:16:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem dlaczego ale po prostu ten apostrof sie nie skopiowal. nie w tym tkwi blad
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2004 Skąd: z domu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wniosę chyba nic do tematu, ale może sobie obcenzuruj dostęp do bazy?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 18 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po poprawieniu apostrofu u mnie jest tak, że jeśli nie wpiszę nic w pole formularza "szukaj" wychodzi mi komunikta:
"Wyniki Nie wpisales nic w pole zapytania" przy wyłączonym include |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz sprawdzić czy coś zostalo wpisane w pole formularza to używaj isset($_POST['nazwa_pola']);, a nie wyswietla ci nic bo masz exit; wpakowany i podczas wyswietlania struny warunek jest spełniony.
|
|
|
![]()
|
|
ok juz dziala - wrzucilem kolejno:
a do zapytania dorzucilem
smiga jak marzenie ![]() teraz pozostaje tylko kwestia zapytania o liczbe pracownikow. Ten post edytował mac1us 6.08.2007, 16:19:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:24 |