![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiedziałem jak to dokładnie nawzać, chodzi mi oto że jak robie panel admina to mam przy dodawaniu konta 6 opcji dostępu i przykładowo jak zaznacze pierwsze trzy to dostęp wygląda "t-t-t-n-n-n", i teraz mam problem otóż robiąć inne moduły nie wiem jak sprawdzić czy dany dostęp może przeglądać dział...ech nie wiem jak to opisać...
Mam kilka różnych możliwości kombinacji n-t-t-t-t-t, n-n-t-t-t-t-t itd. i nie chce mi się tyle wpisywać w warunku if, można to jakoś skrócić ? Dostęp jest w bazie danych i nie wiem zabardzo jak rozbić poszczególne opcjie, myślałem nad explode(), ale nie wiem dokładnie jak to zrobić... zeby jak napotka "-" rozwalało na pół czyli n-t na zmienną $a[1] = n i zmienną $a[2] = 2 Wiem, że chaotycznie ale nie wiem jak by to opisać :/ Może ktoś mnie zrozumie, jak by co to pytajcie UPDATE OK poradziłem sobie funckją gdzie
Ten post edytował Lee 14.05.2006, 12:39:56 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 495 Pomógł: 2 Dołączył: 5.02.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej byłoby wrzucić opcje dostępu do tablicy?
$tablica['1'] = '0'; $tablica['2'] = '1'; $tablica['3'] = '1'; $tablica['4'] = '0'; 1 - tak 0 - nie Sprawdzasz: if($tablica['4'] == '0') { coś tam } -------------------- Programista Stron i Serwisów WWW oraz Aplikacji Internetowych
Specjalista ds. Pozycjonowania Aplikacji Internetowych Copywriter |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jest 10 opcji tylko dla adminów, 2 opcje dla póładminów i adminów, i 6opcji dla redaktorów/newsmanów, adminów i póładminów więc niezabałdzo...
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciekawa dyskusja rozwinęła się tutaj: Zobacz na Forum php.pl
Polecam przeczytać ją i może spróbować ją zaimplementować? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:43 |