![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem i nie wiem w czym on tkwi, otoz mam formularz do UPLOADU zdjęć, nazwy zdjec zapisuja sie w mysql, następnie chce otwierac w zdjęcia w galerii, niestety nie otwierają się, sprawdzaalem na serverze i są tam pliki w odpowiednim folderze, chciałem sprawdzić także czy przy wprowadzeniu bezpośredniego adresu do zdjęć w przeglądarce będą sie wyświetlały i co jest najgorsze, tutaj tez nic sie nie wyświetla.
dodam,ze na localhoscie wszystko dziala OK dziekuję za pomoc i zainteresowanie. pozdrawiam. Ten post edytował Jerem!asz 1.02.2007, 12:51:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podepnę się pod topic:
Rwę włosy i nie wiem o co kaman... Possible file upload attack! Tak jakby formularz nie przesyłał pliku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 31.01.2007 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
amorph, sprobuj moze z tym skryptem wysylac pliki na server:
u mnie wysyla tylko ze jaks nie wiem czemu nie mozna ich odczytac.... moze to wina SERVERA (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeremiasz. Jezeli na localu ci działa a na serwerze nie to jest prosta odpowiedź! Po prostu chodzi o CHMOD.
Na pierwszy rzut oka widac ze nie nadajesz praw dostepu dla plików i stad problem. Na forum jakis czas temu widziałem tego typu rozwiazania. Chetnie bym pomógł ?chociaz wierze ze po moim naprowadzeniu sobie poradzisz/ ale mam własny kłopot z 2 selectami, który poruszam na forum i nie moge otrzymac pomocy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2006 Skąd: include('root/europe/ poland/szczecin.php'); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mó skrypt nie działa ani na lokalu ani na serwie :/
|
|
|
![]()
|
|
Amorph, dlatego sprobuj czy moj skrypt Ci dziala?
free CHMOD.... moglbys mi to troszke przybliżyć.... raczkuje w php dopiero, jak mam nadawac prawa dostępu do plików? a moze na serwerze ptrzeba włączyć open basedir.... a jaki masz ten problem z tymi selectami ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Plik dodaj.php
Plik upload.php
W pliku dodaj.php jest dodatkowo uzycie sesji i spr czy user ma prawo dodawac pliki. Mozecie to usunąć. W skrypcie brakuje nadawania praw dostepu uploadowanym plikom. Jak ktos ma czas niech to poprawi :-) Ten post edytował free 1.02.2007, 13:41:54 |
|
|
![]()
|
|
AMORPH... w twoim kodzie wydaje mi sie ze przy $uploadfile zmien na
bez tego basename |
|
|
![]()
|
|
Korzystajcie z mego kodu dziala tylko musicie usunac sesje i jej sprawdzanie. I przydaloby sie dodac te CHMOD, nie probuj nic robic na serwerze tylko w pliku php, to w sumie tylko 1 lub 2 linijki kodu.
z selectami mam nastepujacy problem SELECT 1 strona Moja strona Na tym drugim forum widze odp od koziolka :-) bede musial to przejrzec, jak mozesz pomoc to napisz. |
|
|
![]()
|
|
a jak mam np. dodac te CHMODy ?
jak je wstawic do tego skryptu?
i czy w ogole CHMOD pomoze, bo serwer na ktorym testuje ma niestety SAFE MODE (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Poszukja w wyszukiwarce upload chmod i bedziesz mial odp. Ja nadla nie mam rozwiazania mego problemu
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 02:25 |