![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Witam chce zrobić upload ale nie wiem od czego sie zabrac chce aby byla mozliwosc uplodu plikow wraz z zapisaniem do bazy danych ip kto wgrywal opis waga data i czas do bazy mysql i mozliwosc usuwania pliku przez osobe upoldujaca np. jak uploduje plik przechodzi do strony z uplodem i pokazuje link do download i link do usuniecia pliku ale jak to zrobic ?
Ten post edytował arek88 24.03.2007, 19:06:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznij od manuala.
Obsługa uploadowanych plików |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2007 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
ok taki upload umiem zrobic ale co dalej ? jak z baza jak pobrac dane ip to znam ale jak jest zapisac w tabeli w bazie mysql i poznije dodac do odpowiedniego id uplodu ? i tak samo z waga pliku czasem, itp. ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) ale jak jest zapisac w tabeli w bazie mysql i poznije dodac do odpowiedniego id uplodu ? i tak samo z waga pliku czasem, itp. ? Przecież przy uploadowaniu dostajesz informację o rozmiarze pliku, a jeśli nie to masz funkcję filesize().Czas, no bez przesady ![]() Zapis do bazy? Przecież to jest kwestia wykonania zapytania INSERT z lokalizacją pliku gdzie właśnie go zapisałeś: mysql_query() Pobranie id po zapisie? mysql_insert_id() Manual naprawdę Ci pomoże. Ten post edytował mike_mech 19.03.2007, 07:59:43 |
|
|
![]()
|
|
data czas wiem jakie to funkcje ale nie wiem jak jest zapisac do bazy mysql ? :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy mieć dostęp do jakiejś bazy danych, gdzie stworzysz sobie tabele do której będziesz wpisywał dane.
Dane do tabeli wpisuje się za pomocą INSERT korzystając z funkcji mysql_query(); Po dodatkowe informacje należy zwrócić się do manuala lub pierwszego lepszego kursu MySQL/PHP -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
ok takie pytanie nie wiem jeszcze na czym polega ID czyli np jak uploduje plik to przekieruje mie do strony uplodu czyli
http://strona.pl/upload.php?id=12 i wtedy pokaze mi dane pliku uplodowanego czyli ip wage chodzi mi dokladnie jak dodac to id ten rekord :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:45 |