![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam oczywiscie poczatkujace pytanie jak zawsze. A wiec chodzi mi o skrypt ktory odlicza czas. Tak jak np praca w bitefight, battleknight itd... Zapewne domyslacie sie. Poprostu czas sie odlicza i zalozmy glupi button jest nie aktywny dopiero po minieciu czasu np 2m. Ale czas ma sie rowniez odliczac jak ktos przegladarke zamknie. Pozdrawiam Robootb |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strtotime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, zapisujesz datę rozpoczęcia do bazy, pobierasz datę drugi raz, odejmujesz od aktualnej date poprzednią. Jeśli druga data jest o 2 minuty większa od daty rozpoczęcia, to button.disabled="false", jeśli nie, to dajesz button.disabled="true".
Jeżeli chcesz wyświetlać licznik, to trochę js i powinieneś stworzyć taki timer. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Hmm no nie o to mi chodzilo. Bo to umiem zrobic. A jesli nawet to jak do tej godziny dodac nastepna?
Np pobieram do zmiennej godzine i dodaje +1 . Jak? Dzieki za odp Hmm pomoze ktos? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm no nie o to mi chodzilo. Bo to umiem zrobic. A jesli nawet to jak do tej godziny dodac nastepna? Np pobieram do zmiennej godzine i dodaje +1 . Jak? Dzieki za odp Hmm pomoze ktos? Pobierasz do zmiennej godzinę i dodajesz kolejną tak ?
Zobacz przykłady w manualu dla strtotime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, masz tam dokładnie to co chcesz, a także może Ci się przydać mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:16 |