![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie!
Zacząłem się bawić z php i doszło do skryptu logowania. Napisałem sobie prosty skrypt i odpaliłem go na lokalnym serwerze stworzonym za pomocą Wampserver'a. I za każdym razem jak testuje ten skrypt to wysypuje mi się Apache. Czy w moim skrypcie jest błąd? I przy okazji czy mój skrypt jest w miarę bezpieczny? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co oznacza wysypuje mi się? Zawiesza? Może tylko parser pokazuje błędy?
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokazuje się raport o błędach, jako że pracuje na Windowsie, a w logach Apache'a pojawia się wpis o restarcie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czemu nie: mysql_fetch_assoc Pokaż ten connect.php Sprawdź czy np. webserv czy xampp też tak reaguje. Ten post edytował fifi209 26.08.2009, 15:54:37 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I przy okazji czy mój skrypt jest w miarę bezpieczny? Lepiej trzymać hasła w MD5. ![]() I wygodniej zrobić to na osobnym pliku np. logowanie.php To dodajesz w dowolnym pliku: A to plik logowanie.php:
I później w plikach dodajesz tylko:
Ten post edytował Kszyhuu 26.08.2009, 16:15:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat I za każdym razem jak testuje ten skrypt to wysypuje mi się Apache. Poszukaj w httpd.conf wczytywania modułu PHP do Apache i zmień z php5apache2_2.dll na php5apache2_2_filter.dll. Często pomaga. :] -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za szybką odpowiedź.
Pokaż ten connect.php
Cytat Poszukaj w httpd.conf wczytywania modułu PHP do Apache i zmień z php5apache2_2.dll na php5apache2_2_filter.dll. Często pomaga. :] Niestety nie pomogło. Cytat Lepiej trzymać hasła w MD5. winksmiley.jpg Czytałem na jakimś forum że MD5 łatwo złamać za pomocą tablic tęczowych. Kod Kszyha działa, dzięki za podpowiedź. Ten post edytował petra999 26.08.2009, 16:44:48 |
|
|
![]()
|
|
Lepiej trzymać hasła w MD5. ![]() Gdyż? Uzasadnij swoją wypowiedź... Ja czytałem, że sha1 jest bezpieczniejsze... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdyż? Uzasadnij swoją wypowiedź... Ja czytałem, że sha1 jest bezpieczniejsze... Na pewno nie. W przypadku Sha1 odnotowano lepszy wynik podatności na łamanie niż w MD5. I nie opieram się tutaj na artykule napisanym przez kogoś kto nie popiera tego żadnymi dowodami. Opieram się na opinii profesora z polibudy, który uczy mnie infy. Sha1 to nie najlepsze rozwiązanie. Obecnie stawia się na MD5/Sha2 (głównie Sha512). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ekhm, nie róbcie offtopa - jest osobny wątek nt. MD5/SHA1 i ogólnie hashowania.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:36 |