![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
otoz mam taki problem, ze przy zaznaczeniu checkboxa i ustaleniu pzredzialu ceny od do, wyszukuje mi ladnie, jednak gdy zaznacze wiecej jak jeden chechkbox, to warunek ceny juz nie dziala. przy checkbox: Kuchnia cena :od200 do 1000 = jeden produkt zgadzajacy sie gdy checkbox: Kuchnia i TV na przyklad w cena ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byc moze jest tu problem z kolejnoscia laczenia zdan przez operatory logiczne AND i OR. Byc moze trzebaby dolaczyc przed ostatnimi czterema sprawdzeniami znak ( i po nich znak ), ale tylko, gdy przynajmniej jedno jest wybrane z "rozne", "tv", itp. Ponadto, jest problem z operatorem logicznym, ktory pojawi sie na koncu tego zapytania. Np. zapytanie moze wygladac tak:
WHERE `Nazwa` LIKE '___' AND Rodzaj='Muzyka' OR Tak byc nie moze. Ten post edytował Berkovits 21.10.2007, 18:02:34 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tym operatorem na koncu to ja wiem dlatego jest $where=substr($where,0,-3); ktory obcina ostatnie trzy pola. domyslam sie tez ze powinno to wygladac tak zapotanie: (cos OR cos OR cos) AND cos AND cos
problem w tym ze niebardzo wiem jak to teraz zrobic w moim przypadku nie rozwalajac wszystkiego nad czym pracowalem... innaczej mowiac, nie wiem jak napisac takie zapytanie bezblednie Ten post edytował gojira 21.10.2007, 18:17:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 25.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze tak:
Nie uzywalbym tak namietnie "" (juz u ciebie nie zmienialem) - chodzi o wydajnosc. |
|
|
![]()
|
|
tym sposobem probowalem ale cos nie dzialalo, ale roziwazalem to inaczej
![]()
w kazdym razie dzieki za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:59 |