![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taką komendę:
Wszystkie zmienne są ładnie określone, sprawdzałem i powinny być wczytane... A w bazie żadne zmiany nie zachodzą... Dlaczego? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej sprawdź sobie czy zmienne są przesyłane, wyswietlając je przed zapytaniem, wtedy będziesz miał pewność ze istnieja i stosuj or die(mysql_error()); to wtedy będziesz też znał błąd
Ten post edytował potreb 19.01.2008, 15:22:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2006 Skąd: gorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spradzałem to poprzez echo $_GET['table']; itp. Zmienne są wysyłane.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dodałeś do zapytania or die(mysql_error());, żeby poznać ogólny błąd
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Wiświetliło
Cytat delete from 'tadreswww' where 'idtadreswww'=4 Czyli wszystko się zgadza... Nie podobały mi się pojedyńcze cudzysłowy ' ' więc je usunęłem. ale tak czy siak rekordy nie chcą się usunąć. Wprowadziłem bezpośrednio do bazy komendę Cytat delete from tadreswww where idtadreswww=4 to zadziałało... ale z poziomu php nie mogę za nic tego wysłać...A dodałeś do zapytania or die(mysql_error());, żeby poznać ogólny błąd Tą fukcję zastosowałem na samym początku pliku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
moze dlatego ze nie ma ' w $_GET['id']
Kod <?php
$query = "delete from '".$_GET['table']."' where '".$_GET['key']."'='".$_GET['id']."' "; echo $query; $result = mysql_query($query); ?> Ten post edytował Lion_87 19.01.2008, 16:14:40 |
|
|
![]()
|
|
moze dlatego ze nie ma ' w $_GET['id'] Kod <?php $query = "delete from '".$_GET['table']."' where '".$_GET['key']."'='".$_GET['id']."' "; echo $query; $result = mysql_query($query); ?> Prubowałem z ' ' i bez... w obie strony nie działa. Ale przy wprowadzaniu do konsoli MySQL Wszystko działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a nie możesz zamiast
$_GET['table'] zrobic $table i tak wszystkie ..... |
|
|
![]()
|
|
a nie możesz zamiast $_GET['table'] zrobic $table i tak wszystkie ..... Wątpie... przecież dane wysyłam "w linku" np: http://xxx.pl/index.php?act=del&id=3 |
|
|
![]()
|
|
możesz!!!!!!!!!!!!!!!
$table=$_GET['table']; |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wywołujesz np tak: plik.php?del=ok&table=uzytkownicy&key=id&id=3 Napewno działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Z drugiej strony nie wiem dlaczego chcesz stosować taką metodę edycji. W ten sposób ryzykujesz że ktoś ci może usunąć dane Ten post edytował potreb 19.01.2008, 16:32:06 |
|
|
![]()
|
|
jak jak
tak Kod <?php
$table=$_GET['table']; $key=$_GET['key']; $id=$_GET['id']; $query = "delete from $table where $key=$id "; echo $query; $result = mysql_query($query); ?> |
|
|
![]()
|
|
Wywołujesz np tak: plik.php?del=ok&table=uzytkownicy&key=id&id=3 Napewno działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Z drugiej strony nie wiem dlaczego chcesz stosować taką metodę edycji. W ten sposób ryzykujesz że ktoś ci może usunąć dane Nie wiem czemu ale.... nie działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Nie wiem też czy czasem źle nie wprowadzam danych podaję link: http://localhost/project1/index.php?sel=fi...key=idtadreswww Ale mi to wygląda na problemy z dostępem do bazy danych... nie wiem dlaczego tak się dzieje... Bo wprowadzając identyczne komendy bezpośrednio do bazy wszystko działa pomyślnie. jak jak tak Kod <?php $table=$_GET['table']; $key=$_GET['key']; $id=$_GET['id']; $query = "delete from $table where $key=$id "; echo $query; $result = mysql_query($query); ?> Wyświetla Cytat delete from tadreswww where idtadreswww=5 i nie usuwa.Wpisałem bezpośrednio przez phpmyadmin i usunął... jak jak tak Kod <?php $table=$_GET['table']; $key=$_GET['key']; $id=$_GET['id']; $query = "delete from $table where $key=$id "; echo $query; $result = mysql_query($query); ?> Wyświetla Cytat delete from tadreswww where idtadreswww=5 i nie usuwa.Wpisałem bezpośrednio przez phpmyadmin i usunął... |
|
|
![]()
|
|
ten link jest zly
http://localhost/project1/index.php?sel=fi...key=idtadreswww brakuje & http://localhost/project1/index.php?sel=fi...key=idtadreswww i co to za kropki ... Ten post edytował Lion_87 19.01.2008, 16:40:40 |
|
|
![]()
|
|
jak jak tak Kod <?php $table=$_GET['table']; $key=$_GET['key']; $id=$_GET['id']; $query = "delete from $table where $key=$id "; echo $query; $result = mysql_query($query); ?> Wyświetla Cytat delete from tadreswww where idtadreswww=5 i nie usuwa.Wpisałem bezpośrednio przez phpmyadmin i usunął... Link sie źle wpisał :] Podaję jeszcze raz. localhost/project1/index.php?sel=filmy_base_del&id=5&table=tadreswww&key=idtadreswww Ten post edytował servs 19.01.2008, 16:41:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj dać po mysql_query mysql_error albo pokaz caly kod.
i powinienes juz wiedziec ze na localhost to my nie wejdziemy... chyba ze na swój Ten post edytował cornholio666 19.01.2008, 16:41:29 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tak kolumna sie nazywa "idtadreswww"?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:41 |