![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Hej - nie wiedzialem w jakim dziale moge zadac to pytanie.
Czy ktoś ma może jakieś materiały które mogą się przydać w pisaniu pracy na temat zastosowania php i mysql ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam! Google! :)
Nie wierzę, że praca dyplomowa ma taki temat: "Zastosowanie php i mysql". Prace mgr raczej wydaje mi się dotyczą bardziej zawężonego tematu. Zastosowanie do czego, w jakich sytuacjach? Eh, nie ma zresztą znaczenia, wszystko znajdziesz w sieci i w księgarniach. Gdybyś podał jakiś konkretny temat, może ktoś by podrzucił jakiegoś niusa związanego czy coś. Poza tym pamiętaj! Internet nie może być jedynym źródłem w twojej bibliografii :) Nawet przy pracy stricte dotyczącej internetu to chyba nie przejdzie :) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poza tym pamiętaj! Internet nie może być jedynym źródłem w twojej bibliografii (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nawet przy pracy stricte dotyczącej internetu to chyba nie A załóż się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Tytuj mojej pracy magisterskiej brzmiał: "Klient obsługi poczty bazujący na natywnych funkcjach języka PHP". Bibliografia poza linkiem do manuala i kilku artów z sieci przez grzeczność obejmowała "Vademecum". Z tym, że nie musiałem tego umieszczać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze ja sie podlacze do tego tematu i spytam o jakis wogole sensowny temat pracy
poniewaz ja musze napisac jakas aplikacje i niebardzo wiec co napisac. czas leci a pomyslow zero... bede wdzieczny za jakies sugestie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też chcesz pisać o czymś związanym z php i mysql czy może także inny język wchodzi w grę ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypozyczalnia samochodow, albo niesmiertelny sklep internetowy.
Mam ten sam problem co ty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) i biore sie za sklep, trzeba sie spieszyc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypozyczalnia samochodow, albo niesmiertelny sklep internetowy. Mam ten sam problem co ty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) i biore sie za sklep, trzeba sie spieszyc. narazie tez sie zapisalem na sklep intenetowy ale nie chce pisac kolejnego sklepu bo u mnie na roku to kilka osob juz pisze. @fuzja najlepiej by bylo ale ucze sie JS bo chcem cos w ajaxie pomotac ale to jeszcze troche zanim to opanuje ale obrone mam dopiero luty/marzec 2008 wiec powinienem zdarzyc czekam dalej na jakies propozycje edit proponuje wydzielic jeden watek w ktorym beda podane tematy prac wraz z krotkimi opisami moze sie przyda dla przyszlych pokolen Ten post edytował skowron-line 27.02.2007, 12:20:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś ktoś miał dosyć fajnym moim zdaniem temat (szukał porady tu na forum) : "forum dyskusyjne zoptymalizowane pod dużą liczbę odwiedzających".
Myślę, że to dość ciekawa sprawa jeśli ma się trochę czasu aby się pobawić. Oprócz samego kodowania można przedstawić oprogramowanie do profilowanie i przeprowadzone testy. Można też pójść np. w useability -> np. temat "nowoczesny interfejs użytkownika z wykorzystaniem technologii ajax" - wiadomo ajax ostatnio jest na topie ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A załóż się (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) Tytuj mojej pracy magisterskiej brzmiał: "Klient obsługi poczty bazujący na natywnych funkcjach języka PHP". Bibliografia poza linkiem do manuala i kilku artów z sieci przez grzeczność obejmowała "Vademecum". Z tym, że nie musiałem tego umieszczać. Tak z ciekawości zapytam. Jak zrealizowałeś odbieranie maili za pomocą natywnych funkcji php? Z tego co wiem, to np. rozszerzenie IMAP standardowo nie jest wbudowane w jądro php. |
|
|
![]()
|
|
Można też pójść np. w useability -> np. temat "nowoczesny interfejs użytkownika z wykorzystaniem technologii ajax" - wiadomo ajax ostatnio jest na topie ;-) no wlasnie myslalem nad czyms takim. ostatnio obejrzalem taki filmikklik i stwierdzilem ze to moze byc dobre |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może na przykład coś do obiegu informacji w firmie...
Dobry przykład firma spedycyjna: klient -> kurier -> magazyn -> logistyka -> magazyn -> kurier -> klient Taki prosty schemat może generować kilka, a nawet kilkanaście dokumentów... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo "Wykorzystanie systemu ekspertowego do budowy sklepu internetowego." Jeżeli już przy sklepach.
Ew. faktycznie coś z systemami do zarządzania, jak napisał seaquest. Moja inżynierska to Zbudować system wspomagający zarządzanie firmą (moduły: Magazyn, CRM, Komunikacyjny) tyle że w C++ Ten post edytował Wykrywacz 27.02.2007, 15:45:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to z tego co widze to trochę spada poziom prac dyplomowych. Napisanie samego sklepu internetowego to chyba troszkę zbyt mało jak na pracę dyplomową (chociaż w sumie zależy to od uczelni). Ja pamiętam jak u mnie na roku gość napisał kompilator do C (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Nie był tak dobry jak gcc ale działał.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Temat pracy w sumie juz mam, mianowicie
System informatyczny wspomagający prace Agencji Rozwoju Przedsiębiorczosci w zakresie zarządzania kredytami, oparty o PHP i Mysql. Nawet spis tresci juz napisalem ;-) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym pisał w C#... Można więcej możliwości wykorzystać: aplikacja dla zwykłego wyjadacza + web services + baza danych ms sql server 2005. Było by to bardzo ciekawe.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 09:28 |