![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę pobrać wszystkie rekordy z tabeli i wyświetlić je. Niestety pomimo usilnych wysiłków coś mi nie idzie. kodzik mam taki
Będę bardzo wdzięczny za pomoc Redelek Ten post edytował redelek 3.09.2007, 15:28:24 -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może byś napisał, co takiego nie dziala?
added: oczywiście oprócz tego, że 2 razy otworzyłeś tabelę i ani razu nie zamknąłeś. Ten post edytował Hazel 3.09.2007, 15:31:23 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki błąd ci dokładnie wyskakuje? Zapytanie na pewno dobre?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może byś napisał, co takiego nie dziala? added: oczywiście oprócz tego, że 2 razy otworzyłeś tabelę i ani razu nie zamknąłeś. No właśnie o to chodzi że nic się nie wyświetla mam czystą stronę ![]() -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz error_reporting ustawiony na E_ALL? W tabeli na pewno coś jest?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż schemat tabeli, albo zastosuj chwilowo:
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 2.09.2007 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd tkwi w zapytaniu do mysql. Niestety zapomniałeś średnika i nie wiem czemu nikt nie zwrócił na to uwagi. No i niepotrzebnie ująłeś nazwę tabeli w apostrofy.
Napisałeś: $zapytanie = "SELECT id, dzial, temat, opis, linki, data_wpisu, zalacznik FROM `f_dane`"; a winno być $zapytanie = "SELECT id, dzial, temat, opis, linki, data_wpisu, zalacznik FROM f_dane;"; Można zapytać $zapytanie = "SELECT * FROM f_dane;"; a w pętli while ($wiersz = mysql_fetch_row($idzapytania)) wynik wyświetlać w postaci np echo ('<tr><td>'. $wiersz['dzial'].'<tr><td>'); Spróbuj. -------------------- Początki są zawsze trudne, ale to nie znaczy że potem musi być łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
Średnika nie musi być, a "ciapki" też są dozwolone, chyba że redelek ma jakąś starą wersję MySQL-a - wtedy rzeczywiście tu może być błąd. No ale to coś się powinno wyświetlać...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może ślepy jestem, ale błędu nie widzę.
Daj:
Powinno wyrzucić tablicę z pierwszym pobranym rekordem z bazy. Będzie wiadomo, że zapytanie dobrze idzie. Poza tym raportowanie błędów jak pisał @qqrq Ten post edytował drPayton 4.09.2007, 08:44:33 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki wszystkim za pomoc, ale nie ma to jak poranne nowe spojrzenie
![]() W bazie nie miałem rekordów ![]() Pacanów się kłania. Już sobie poradziłem wszystko śmiga i jest oki. Dziękuję za podpowiedzi co do testowania. Dzięki Redelek -------------------- Pozdrawiam
Piotrek R |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:58 |