![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W ramach nauki i pożytku własnego, zacząłem pisać skrypt prostego Bug Trackera. Mam wszystko czego potrzebuje na sam początek. Dodaje BUGi do konkretnych projektów. Chce teraz zrobić sortowanie aby wyświetlał mi tylko BUGi przypisane do konkretnego projektu. Mam więc formularz:
z któego pobieram zmienna dane przez zmienna project. W poniższym pliku wybieram z MySQL nazwy projektów które trafiają do powyższego MENU
a tutaj powinno działać wyświetlanie BUGów związanych z wybranym wyżej projektem:
jednak nie działa gdyż w zapytaniu MySQL: nie jest rozpoznawana zmienna $project. Wcześniej jest wyświetlana przez ECHO bez problemu. zapytanie nie zwraca nic. Nie ma błędu jedynie zwraca puste pola ( nic się nie wyświetla ). Czy da się to jakoś zrobić? czy niestety muszę szukać innej metody? Pozdrawiam, Grzegorz Ten post edytował Grzes1337 2.03.2011, 21:37:36 -------------------- Speedway.lublin.pl - Szybkie Łącza Światłowodowe | Kolokacja Serwerów | VPS | VOiP
xeen.wordpress.com - tech blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 33 Dołączył: 18.10.2010 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na szybko. jesli chcesz wsadzić zmienną która ma być stringiem to samo zapytanie dawaj w cudzysłowiu, a zmienną w pojedynczym.
spróbuj: $sort = mysql_query("SELECT * FROM `bugtracker` WHERE PROJECT_NAME = '$project'") lub $sort = mysql_query("SELECT * FROM `bugtracker` WHERE PROJECT_NAME LIKE '%$project%'") Ten post edytował kokers 2.03.2011, 21:30:59 -------------------- "Sometimes you're gonna get odd error syntax, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM and you're like, what in the world is that thing i have no idea what went wrong in my code. In english that error means you screwed up the references to an object" Kevin Skoglund
Drobna prywata: Ależ nie nie, nie zamierzam zmieniać płci w najbliższym czasie, więc zwracanie się do mnie per Pan jest odrobinkę nietrafione. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 25.10.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za pomoc. Nie wiem jak to robiłem ale wczoraj próbowałem rożnych kombinacji cudzysłów i apostrofów,
Dzięki! Pozdrawiam, Grzegorz. -------------------- Speedway.lublin.pl - Szybkie Łącza Światłowodowe | Kolokacja Serwerów | VPS | VOiP
xeen.wordpress.com - tech blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:29 |