![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Na początku prośba do moderatorów - nie zamykajcie tego tematu (oczekuję pomocy), przyznaję, że mam kłopoty ze sprawami technicznymi z php i mySql, ale nie jest to powód, żeby pisać posty wyśmiewające niewiedzę pytających oraz zamykać wątek (zauważyłem, że to zdarza się nie tylko w moim przypadku). Po prostu nieładnie z Waszej strony, tak się nie robi. Musicie zrozumieć, że sprawy, które Wam wydają się oczywiste, dla wchodzących na to forum mogą stanowić problem, tym bardziej, że w konfiguracji php i mySql jest tyle niedopracowanych szczegółów, że naprawdę trudno znaleźć, gdzie tkwi błąd.
A teraz dalszy ciąg pytania: Nadal mam problem i nie wiem, co jest z kodem php, który nie może podłączyć się do mySql na moim lokalnym komputerze. Zmieniłem php.ini, skopiowałem libmysql.dll do folderu Windows, zmieniłem jeszcze inne rzeczy w php.ini i to nie działa! Teraz zastanawiam się, czy instrukcje w pliku php.ini są poprawne. Jak powinno być (mam Windows XP): 1. doc_root = "C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs" 2. doc_root = "C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs" 3. doc_root = "C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\" 4. doc_root = "C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs/" To sam z ustawianiem innych katalogów: extension_dir = "c:\php\ext" lub extension_path = "c:\php\ext" (powinienem wstawić tą instrukcję?) Możliwe, że błąd może tkwić w innym miejscu. W konfiguracji php lub w samym mySql? Dlatego załączam tutaj wydruk ekranu po instrukcji phpinfo(): (IMG:http://www.palacyk.lap.pl/report.gif) Próbowałem to naprawiać przez cały dzień, ale bez skutku. Próbuję nadal. Tutaj jest mój plik php.ini. I jeszcze błędy, które się pojawiają: Cytat Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\u1.php on line 14 Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: Can't connect to MySQL server on 'localhost' (10061) in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\u1.php on line 17 Warning: mysql_select_db() [function.mysql-select-db]: A link to the server could not be established in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\u1.php on line 17 Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\u1.php on line 19 A żeby było wszystko, to załączam mój programik w php. Z góry dziękuję za przynajmnij przeczytanie tego przydługiego pytania, co było spowodowane także zamknięciem moich poprzednich postów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 23:41 |