![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem spytać jak zrobić licznik kliknięć oparty o mysql.
Mam np. sobie taki kod: To jakie dopisać zapytanie i żeby po kliknięciu w link się aktualizowało pole w bazie o +1? Z góry dziękuję za pomoc ![]() -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
np tak
1. Update tabeli i zmiana wartosći danej kolumny +1 UPDATE czytaj w manualu mysql Ten post edytował acztery 29.03.2007, 19:00:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tyle to ja wiem, ale jak ze po kliknieciu w ten link to bedzie jak trzeba skonstruowac to.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz wyciągnąć adres bierzącej strony (do tego celu najlepiej skorzystać ze zmiennych zawartych w predefiniowanej zmiennej superglobalnej $_SERVER (np $_SERVER['REQUEST_URI']) gdy już będzisz miał adres to dalej jak sam napisałeś wiesz co robić
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
ale jednej rzeczy nie kumam, ze po kliknieciu by pobieralo albo przeszlo do innej strony bylo robionu UPDATE w mysql, prosze o jakies przyklady
![]() -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może lamskie podejście ale niech ten link prowadzi do strony na której kod dolicza info o kliknięciu i automatycznie przekierowywuje na wybraną stronę.
-------------------- ze4lot.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ja dobrze rozumiem czy ty chcesz zrobic licznik wejść na strone czy może licznik kliknięć w dany link na danej stronie (czyli jak bedzie link do jakiejś strony x na kilku podstronach to policzy to jako kilka różnych kliknięć) bo jeśli to drugie to albo ajax albo skrypt zbierający i przekierowujący rządania
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
ilosc klikniec w link, a te ilosc trzymac w bazie, prosze o jakies przyklady
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w pliku redirect.php zwiększasz licznik odwiedzin o 1 i przekierowujesz na nowy adres. -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
sprawa zamknieta, mozna zamknac topic
![]() dziekuje -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:43 |