![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę właśnie system newsów i mam problem, bo gdy kliknę "czytaj dalej" owszem przenosi mnie tam gdzie trzeba i wyświetla wpisy z bazy danych, ale nie tak jak trzeba :/, bo wywala wszystkie wpisy z pola "czytaj" z tabeli "main_news", a chcę aby jeżeli przy news o id=2 kliknę czytaj dalej to wyświetlało wpis o id=2 a nie wszystkie wpisy z pola "czytaj":
plik functions.php
plik news.php
Czy możecie mi powiedzieć co mam źle ? :| Mo już od 4h się męcze,a moja psychika wisi na włosku i boje się o klawiature ![]() Ten post edytował Lee 11.04.2006, 20:46:15 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() Proponuję zajrzec tu: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html i przypatrzec się jak wyglądają zapytania wykorzystujące where ps: i proszę poprawic tytul o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Poprawiłem nazwe tematu
2. to co zacytowałeś nie ma żadnego powiązania z moim problemem ponawiam prośbę o udzielenie pomocy w moim problemie... -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat to co zacytowałeś nie ma żadnego powiązania z moim problemem W sumie racja. aczkolwiek to co zrobiles : ...where id jest zbędne, gdyz zakladam ze id to identyfikator rekordu, a ten jest zawsze > 0, wiec ten warunek jest zawsze spelniony. poco więc robic warunek, ktory jest zawsze spelniony? Co do problemu: jedyne co mi przychodzi do glowy to to, ze u ciebie kazdy rekord ma te samo id. zrob se tak: i to zapytanie co ci wyswietli wstaw do PMA lub czegos innego i sprawdz czy zwroci ci to co ma zwrocic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wymyśliłem coś, ale chyba tak się nie da :/
1. A gdyby tak do zmiennej pobrać adres z przeglądarki i potem z tej zmiennej wziąśc to id i potem juz jakoś pójdzie, wiecie o co mi chodzi, tylko problem jest właśnie z tym popbraniem adresu :/ EDIT: 2. Można walnąć pętle, która zwiększa id o 1 pobiera do $zapytanie i znowu zwiększa o 1 ale to pierwsze chyba jest bardziej prawdopodobne Ten post edytował Lee 11.04.2006, 21:38:19 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lee ile tych newsów na jednej stronie wyswietlasz ? tylko jeden czy pare naraz?
|
|
|
![]()
|
|
kilka na jednej stronie wyświetlam... może jest inny sposób na wyświetlanie kilku newsów, ale ja się dowiedziałem o tym..może dlatego nie działa :/
-------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhh, to drugie news.php to ma pobierac newsa tak? a czemu wysylsz id=1 a masz foreach $NewsID jakos tak ? Daj foreach($id AS...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
w którym momencie ? to news.php ma działać tak:
mam tabele main_news i w nim pola: - id - title - tresc - czytaj - author - avatar i chcę aby do pliku news.php pobierało pole czytaj w zależności od ID newsa, czyli jeżeli klikne w news o id=2 to wczytuje z wpisu o id 2 pole "czytaj" chyba łapiecie :] -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
napisz jak to powinno wyglądać
czyżby tak ?: news.php
UPDATE: STARY KOCHAM CIE ! Działa ^^ ![]() Ten post edytował Lee 12.04.2006, 14:48:59 -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:43 |