![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Mariusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Mam problem... Dokładnie to z generowaniem miniaturek. Zapisuje do bazy linki zewnętrzne do obrazków i jak wiadomo nie sa one na moim serwerze... i teraz napisałem sobie kodzik który wyświetla mi je + paginacja + wyświetlanie w x kolumnach... Ale jak do niego mógłbym dodać by generował mi miniaturki ? Dodam jeszcze że użyłem lightboxa do wyświetlania pełnych rozmiarów... oto kod:
Prosiłbym bardzo o pomoc w tym zadaniu ponieważ mało mi zostało do zrobienia w 100% strony... potrzebuje jedynie tych miniaturek... Jeśli ktoś byłby taki dobry to niech skomponuje mi mój kod z tym co sam chciałby napisać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 076 Pomógł: 62 Dołączył: 6.03.2005 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Mariusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
w 25 wierszu masz błąd, rozmiary obrazka podaje się bez tych px (tak się robi przy stylach css a nie w html'u), zrób
widać jak czytasz ... Ja nie mam tam błędu! jest wszystko ok! Ale chce genrować miniatury za pomocą gd2 czy jak to sie tam zwie... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też bym prosił o taki kod... Potrzebuje cos podobnego. Czy ktos moze mi a raczej nam pomoc ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
--Mariusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
I jak to połączyć z moim kodem ? Jeśli cos próbuje to wyskakuja błedu ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 21 Dołączył: 28.06.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam czasu teraz kombinować ale powiem Ci że ten skrypt musisz mieć w osobnym pliku i z niego wywoływać obrazki.... np.
obrazek.php?id_obrazka=1 potem w obrazek.php dać zapytanie które pobierze adres obrazka o id=1 z bazy.... np.
zamiast adres daj nazwe pola z adresami:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:52 |