![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam... bardzo (jak dla mnie) dziwny problem. Tworze prosty mechanizm logowania,
Kod ten wywala mi błąd: Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/vhosts/(...)/login.php on line 21 Nie mam pojęcia skąd się bierze błąd, tymbardziej, że: 1. kiedy dam echo na $nick to wyświetla mi prawidłowy nick 2. kiedy skopiuje zapytanie do phpMyAdmin'a i je tam wykonam (zamiast $nick wstawiam swój nick) to wszystko działa prawidłowo. Bardzo prosiłbym o pomoc, bo już zwątpiłem istnienie logiki w php... Ten post edytował Sky_walker 12.02.2007, 17:48:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 23 Dołączył: 26.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie, bez zmian, zarówno w wersji z kropkami jak i z =.
Ten post edytował Sky_walker 12.02.2007, 17:51:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 2 Dołączył: 6.02.2007 Skąd: Kotlina Kłodazka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się że tak powinno zadziałać
ale mogę sie mylić jestem świeżak w tym temacie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/guitar.gif)
Ten post edytował piotrek_ma_problem 12.02.2007, 18:32:33 |
|
|
![]()
|
|
piotrek - to też nie działa.
To może inny pomysł: Czy może to mieć coś wspólnego z serwerem? Kiedy odpalam kod na lokalnym serwerze to wszystko jest dobrze, ale jak tylko wrzucam na serwer w sieci to przestaje działać. Może coś z konfiguracją praw dostępu użytkownika? Mam Plesk'a, mój użytkownik jest ustawiony jako "domyślny dla WebAdmina BD", hasło jest ok, i samo połączenie z bazą danych przebiega bez problemu, ale wywołanie zapytania już nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Tak, to zdecydowanie musi być coś źle z konfiguracją użytkownika bazy danych - nawet zapytanie SELECT * FROM `ssm_users` wywołuje błąd (wywołane z pliku .php), choć tak właściwie to ono nic nie robi... Bardzo prosiłbym o pomoc... Ten post edytował Sky_walker 12.02.2007, 19:24:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:45 |