![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, stworzyłem pewien skrypt i w najmniej spodziewanym się miejscu wyskakuje mi błąd. To, że wyskakuje to jeszcze nie problem, problemem jest to, dlaczego wyskakuje i okoliczności jego występowania
![]()
Sprawa wygląda tak, uruchamiam ten skrypt i wyskakuje taki oto błąd: "Błąd w zapytaniu 7. Komunikat: ; Numer błędu: 0" Jestem pewien, że $old_owner ma przypisaną wartość i ta wartość znajduje się w bazie danych. Najciekawsze jest to, że y pobiera się bez problemu, a gdy zamienie zmienne $new_owner i $old_owner miejscami, czyli $new_owner w drugim zapytaniu, a $old_owner w pierwszym zapytaniu, to błąd wyskakuje w pierwszym zapytaniu. Tak jakby baza była "uczulona" na $old_owner. Macie jakąś koncepcję, bo mnie to zaczyna już poważnie irytować ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ale zaden blad ci nie wyskakuje a juz tym bardziej nie w zapytaniu. Wyskakuje ci "blad" podczas pobierania danych a to tylko dlatego ze nie ma zadnych danych. wiec jednak $old_owner nie znajduje sie w bazie.
ps: przenosze wyswietl sobie echo $old_owner i sprawdz czy masz tam napewno to co oczekujesz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na pewno jest to, czego oczekuje, bo po wywołaniu tego pojawia się pewna liczba, która znajduje się w bazie,
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
jak moze ci sie pojawiac liczba dla $old_owner skoro dla $old_owner masz die('Blad .....')
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ten błąd wyskakuje przy funkcji mysql_fetch_row. Wiem, że jest to dziwne, dlatego nie mam pojęcia, co tu może być nie tak :/
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Ten błąd wyskakuje przy funkcji mysql_fetch_row. No przeciez wiem... W pierwszym poscie ci napisalem to i zaznaczylem bys nie pisal ze przyz zapytaniu bo przy pobieraniu danych (mysql_fetch_row = pobieranie danych !)Mowie przeciez ze skoro ci wystepuje tam "blad" to znaczy ze nie znalazl zadnego rekordu. Rozumiesz juz? Sprawdz wiec te swoje $old_owner jak prosilem. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem już nie raz i wszystkie numery $old_owner ładnie się wyświetlały (całośc jest w pętli, która jest wykonywana 200 razy)
|
|
|
![]()
|
|
Zobacz co ci wyswietla, wsadz to do PMA i sprawdz laskawie czy ci zwroci rekord. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak wstawie to w formie zmiennej to mi nic nie wyskoczy, ale zrobiłem tak, że napisałem komendę echo dla $old_owner i pokazała się ta zmienna, a potem błąd. Liczbę która się pokazała wrzuciłem do PMA i oczywiście znalazło mi tą linię.
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Jak wstawie to w formie zmiennej to mi nic nie wyskoczy, Ale ja ci nie kaze tego wstawiac w formie zmiennej, tylko bys wstawil dokladnie to co ci zwroci podane przeze mnie echo. A jesli to wlasnie miales na mysli w tym cytacie, znaczy ze $old_owner zawiera jakies niewidoczne znaki ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jak może zawierać niewidoczne znaki, jeżeli jest to liczba tego samego typu co $new_owner, która się wyświetla bez żadnych problemów?
Wiem, że to tylko PHP i czasami są "anomalia", ale bez przesady ![]() Szkoda, że nikt nie potrafi mi pomóc. Myślałem, że skoro temat jest w przedszkolu, to problem jest prosty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:06 |