![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--gallardo83-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam taki problem - przy pomocy formularza chciałbym dodawać pewne rzeczy do swojej bazy. Mam dwie tabele: samochody (id, idFirma, nazwa, cena) oraz samochody2(idFirma,nazwaFirmy). Przy dodawaniu nazwy oraz ceny za pomocą formularza chciałbym dynamicznie wybierać z listy nazwę firmy. Mam oto taki skrypcik ale coś w nim jest żle - pytanie tylko co ?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję za rady |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 16 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro chcesz dodawać coś do bazy, to rozumiem że nie używasz do tego istniejących już samochodów. Jeśli tak, to w takim razie po co korzystać z tabeli samochody?
Poza tym Twój kod "<option value="'.$row['nazwaFirmy'].'"></option>" będzie zwracał listę pustych (nie opisanych opcji), może lepiej będzie zrobić tak: Kod $result = mysql_query("SELECT * FROM samochody2"); while( $row = mysql_fetch_assoc( $result )) { $lista .= '<option value="'.$row['idFirma'].'">'.$row['nazwaFirmy'].'</option>'; } echo '<select name="nazwaFirmy">'.$lista.'</select>'; ?> Tak w ogóle, to nie wiem czy przypadkiem parser nie będzie wywalał błędów z powodu apostrofów przy przypisaniu do $lista. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:39 |