![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam tabele pracownik_uprawnienie pracownik_id | uprawnienie_id ------------------------------------ 1 | 2 1 | 3 1 | 5 2 | 2 Teraz chce dodać lub odebrać użytkownikowi uprawnienia. Wyświetlam checkboxy. Te uprawnienia które użytkownik ma sa autoamtycznie zaznaczone. Zaznaczam dodatkowe uprawnienie i wysyłam formularz. Teraz 2 rozwiazania mogę usunąć wszystkie uprawnienia pracownika i dodac od nowa zaznaczone (co by było chyba nie najlepszym rozwiązaniem), mogę sprawdzić czy dane uprawnienie użytkownik posiada, jeżeli nie to dodać (co mogłoby być niewydajne) I jak się uporać z odbieraniem uprawnień ? -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzasz czy ma, jeśli nie to dodajesz. Jak dla mnie, najsensowaniejsze wyjście
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Teraz 2 rozwiazania mogę usunąć wszystkie uprawnienia pracownika i dodac od nowa zaznaczone (co by było chyba nie najlepszym rozwiązaniem), Ja zawsze tak robie, jest najszybciej, malo kodu i dziala, a integralnosc danych wciaz jest zachowana -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja zawsze tak robie, jest najszybciej, malo kodu i dziala, a integralnosc danych wciaz jest zachowana a co będzie jeżeli uzytkownik ktoremu nadaje uprawnienia bedzie chicał wykonac jakaś operacja a w tym samym momencie gdy uprawnienia zostana mu wykasowane (na moment)? -------------------- I need TP for my bunghole!!!
Mój nowy przyjaciel - tytanowa płytka na stałe ------------------------------------------------------ AEGEE, kwiaciarnia rzeszów , notariusz rzeszów, zakład krawiecki rzeszów, paweł jakubowicz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 10 Dołączył: 24.11.2004 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli dasz wszystko w transakcji to nie bedzie tego momentu w ktorym uzytkownik traci uprawnienia bo DELETE i INSERT zostana wykonane jako jedna operacja.
Ten post edytował NoiseMc 9.08.2007, 16:12:13 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:42 |