![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto kod:
To nie jest cały kod ale myśle że to starczy. Powiem tylko tyle, że dla mnie jest to kompletnie nie logiczny błąd. Prosze o pomoc ! Ten post edytował Bonzaii 18.09.2006, 15:31:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm kod wydaje sie ok ale wypadałoby sprawdzić że jeżeli jest 0 zwróconych rekordów to nie może wywoływać
bo po prostu $res będzie dla niego NULLem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak tylko że:
Wyświetla cyfrę 5! Czyli jest 5 rekordów więc nie wiem dlaczego w mysql_fetch_array() mialo już $res być NULL'em (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jak na moj gust, to ty w tej pętli, nadpisujesz zmienną $res. Juz nie raz takie "przypadki " widzialem na forum.
I popraw tytul na bardziej sensowny Dzwinych bledow ci u nas dostatek na forum. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprawdopodobniej wlasnie jak kolega napisal nadpisujesz $res
albo $base ? |
|
|
![]()
|
|
Nie nadpisuje $base, nie nadpisuje $res... Nigdzie wczesniej nie robie z $res (ze zmienną) tylko wyświetlam (nie ustawiam) jej zawartość za pomocą funkcji mysql_num_rows....
Prosze o dalszą pomoc :/ Moge podać cały skrypt jak wygląda jak to jest konieczne. |
|
|
![]()
|
|
to podaj caly skrypt, a glownie to co w petli masz
|
|
|
![]()
|
|
Za przeproszeniem: What Is Going On? Ten post edytował Bonzaii 18.09.2006, 15:58:35 |
|
|
![]()
|
|
Ja ci piszę:
Cytat Jak na moj gust, to ty w tej pętli, nadpisujesz zmienną $res. A ty mi odpowiadasz: Cytat nie nadpisuje $res... Potem pokazujesz kod tej pętli i jak wol nadpisujesz zmienna $res. Czy ty chociaz sie zastanowiles nad tym co ja ci napisalem? A moze rzuciles monetą i zalozyles, ze jak wypadnie reszka to powiesz, ze nie nadpisujesz, a ja orzel - to nadpisujesz.... no i wypadla reszka..... Przeciez w petli masz dwie takie linijki:
Dalej twierdzisz ze nie nadpisujesz? |
|
|
![]()
|
|
Ale przecież poprzednie wartości funkcji mysql_query() są nadpisane w $res więc poprzednie się nie liczą tylko ta ostatnia... A skoro po funkcji mysql_query() chce wywołać odrazu mysql_fetch_array() to chyba nie zdążyłem jeszcze nadpisać co nie?
Ja też jestem homo-sapiens... To co przed wywo łaniem funkcji mysql_query() mam zrobić $res = ''; ? bo teraz to już się pogubiłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) Ten post edytował Bonzaii 19.09.2006, 15:21:49 |
|
|
![]()
|
|
Ta petla ci sie raz wykona, bo zapierwszym razem nie masz nadpisania. Blad wyskakuje juz za drugim razem, gdy po pierwszym razie nadpiszesz zmienna. Zmien w tej petli nazwy tych zmiennych i bedzie po sprawie. Ciezko sprawdzic od razu jak dobrzy ludzie ci to daja do zrozumienia? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 02:25 |