![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko działało dobrze, aż nagle zamiast newsów zaczęło się wyświetlać. Notice: Undefined index: tytul in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\index.php on line 71 Notice: Undefined link_obraz: tytul in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\index.php on line 72 Notice: Undefined lid: tytul in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\index.php on line 78 To się powtarza tyle razy ile jest zapętlowane. Do tego cały czas się przywiesza jak włączam tą stronkę. I muszę brać Alt Ctrl Delete. Sprawdzalem w tabeli news na 100% są kolumny tytul, link_obraz, lid Nie mam pojęcia dlaczego tak jest Gdy usunąłem komentarz z newsa określanego jako Wydarzenie wszystko znowu dobrze się wyświetla. Nie wiem czemu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj zamiast
Kod while($wynik && $rekord = mysqli_fetch_assoc($wynik)) w linii 69 dać takie cośKod while($rekord = mysqli_fetch_assoc($wynik))
-------------------- Pozdr. Zyryx
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A we wszystkich pozostałych liniach gdzie to wyrażenie występuje?
|
|
|
![]()
|
|
Nie moge podać, ponieważ za każdym razem mi się zawiesza jak to włączam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale zmieniłeś tak jak pisał @Zyryx we wszystkich a nie tylko w 69 linii? Bo tutaj z tego co piszesz wyraźnie następuje nieskończona pętla...
Ten post edytował drPayton 4.08.2007, 10:57:25 |
|
|
![]()
|
|
Bez zmian...
Gdy usunąłem ten fragment, wszystko wróciło do normy, ale oczywiście chciałbym aby to wróciło do skryptu. Ten post edytował henio 4.08.2007, 11:08:02 |
|
|
![]()
|
|
Ja bym obstawiał problem z funkcją: mysqli_num_rows. Zobacz: http://www.php.net/manual/pl/function.mysqli-num-rows.php
Ta funkcja ma jakieś specjalne obwarowania: Cytat The use of mysqli_num_rows() depends on whether you use buffered or unbuffered result sets. In case you use unbuffered resultsets mysqli_num_rows() will not correct the correct number of rows until all the rows in the result have been retrieved. Spróbuj zrobić tak:
A tak przy okazji: FROM komenterze czy FROM komentarze? Może to to? Ten post edytował drPayton 4.08.2007, 11:20:10 |
|
|
![]()
|
|
Ja bym obstawiał problem z funkcją: mysqli_num_rows. Zobacz: http://www.php.net/manual/pl/function.mysqli-num-rows.php Ta funkcja ma jakieś specjalne obwarowania: Spróbuj zrobić tak:
A tak przy okazji: FROM komenterze czy FROM komentarze? Może to to? Nazwa jest dobra. Przez przypadek nazwalem komenterze i nie chcialo mi sie zmieniac. Wstawiłem to co napisałeś i: Fatal error: Cannot use object of type mysqli_result as array in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\stronka\index.php on line 83 Ten post edytował henio 4.08.2007, 11:53:20 |
|
|
![]()
|
|
Sorry, odzwyczaiłem się już od bezpośredniego korzystania z funkcji zapytań
![]() Przerób, chodzi o to, żeby nie zliczać liczby wierszy pobranej zapytaniem (jak miałeś), tylko skorzystać z funkcji MySQL count do policzenia ile tych rekordów jest. |
|
|
![]()
|
|
Już działa:
Tak wstawiłęm |
|
|
![]()
|
|
No i gucio. Dopiero teraz jak to napisałeś zauważyłem, że zmienne nazywają się tak samo w obrębie dwóch zagnieżdżonych pętli. Bez przerwy zmieniają wartości (choć nie powinny) i w ten sposób zapętlają się w nieskończoność...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:11 |